Rijn

Duitsland, Mainz

Ik wist niet precies hoe ver het vandaag zou zijn, wel wist ik dat de Ik nog een kilometet of 40 langs de neckar zou rijden en dat ik dan eindelijk de rijn zou tegenkomen.

De overgang naar de rijn was een stuk lastiger dan die naar de neckar. Na een hele poos zoeken in Mannheim kwam ik eindelijk een bordje tegen waardoor ik wist dat ik op de rijnroute zat.

Eenmaal op de route vielen de genoemde afstanden vies tegen, 30 kilometer naar Gernsheim, van hier 30 kilometer naar een pontje en vanaf daar nog eens 23 naar Mainz. De wolken werden in de middag dreigend maar gelukkig bleef het wel droog.

De droogte was ook duidelijk te zien aan de waterstand hier. Ik weet niet precies waar het water in een gemiddelde zomer komt maar zo weinig valt direct op. Ik ben in ieder geval op het punt aangekomen waar de Main de Rijn ontmoet en hier wou ik zijn. Wel een fijn gevoel om doelen te halen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

.. Hé fietsmannetje.. ja de Rijn.. mooie route hoor.. op weg naar de Lorelei?? Stukje bij beetje weer deze kant op.. geniet van de natuur, de stadjes.. de bretzels en een goede pul 🍺.. rij voorzichtig en alle goeds Sjoerd.. Aufwiedersehen..

Koos 2018-08-11 11:03:08

Hi Sjoerd, Nederland heb je al bijna in het zicht, de laatste loodjes komen eraan. De foto's die je stuurde hebben mooie luchten, sinds gisteren weten wij ook weer wat wolken zijn. Die hebben we wekenlang niet gezien, warempel is er ook nog een drupje water uit gevallen.

Henk Roelofs 2018-08-11 12:30:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.