Snelcursus fietstoerist is afgerond

Albanië, Elbasan

Slapen in een hotel heeft als voordeel dat je een goed bed hebt en geen last hebt van de regen. Het ging behoorlijk tekeer vannacht. Het nadeel in dit geval was dat we onze fietsen vanochtend uit een ondergrondse parkeergarage moesten halen en de fietstassen 2 verdiepingen omlaag moesten halen.

Toen de fietsen weer gereed waren zijn we op pad gegaan, al snek kwamen we langs Sidnej. Ik dacht dat het nog wel even zou duren tot ik dat zou zien.... Een local wees de juiste richting voor Elbasan en niet veel later zaten we op 400 meter hoogte waar een snelweg door een tunnel ging. Dat was net te veel van het goede en de politie verzocht ons terug te gaan, toch de pas over. Het viel reuze mee, ondanks dat er een aantal haarspeldbochten waren kwamen we op ongeveer 850 meter al op het hoogste punt.

Even wat gegeten op de top en daarna een afdaling van een half uur en we zaten weer op een meter of 120. Elbasan bereikt, de plek waar Christian en ik morgen weer beiden onze eigen weg gaan.
Ik heb veel van hem geleerd de afgelopen dagen en vandaag voelde als een examen. Ik mocht onderhandelen over de kamerprijs in hotel Imperial, normaal 40 euro maar ik kreeg de prijs omlaag tot 27 met enkele tips. Fijn om die ervaring op zak te hebben, ik zal het nodig gaan hebben het komende jaar.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hoi Sjoerd, heb je vandaag een halve snipperdag genomen? Je bent zo vroeg met het verhaal.

Henk Roelofs 2015-08-17 16:17:31

Jammer dat jullie vanaf morgen ieder weer een eigen route fietsen, het was wel gezellig om samen te fietsen hè?! Wie weet, kom je onderweg nog wel weer een ander fietsmaatje tegen... Gezellige avond!

Heleen 2015-08-17 21:26:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.