Van 2 naar 4

Turkije, Kastamonu

Vanochtend zaten we netjes om kwart voor 9 op de fiets. We moesten nog 2 kilometer klimmen om de top te bereiken van de laatste heuvel voor de kust. Dit ging redelijk soepel en boven aangekomen waren we opgewarmd.

De downhill die volgde werkte behoorlijk verkoelend en omdat we ongeveer met 60 per uur naar beneden gingen waren we snel wakker en alert. Een tunnel volgde en we waren optimistisch. De eerste 10 kilometer gingen ontzetten snel.

Daarna begon het tempo te stagneren. Constant klimmen met een lengte van 2 kilometer en volgens de borden stijgingspercentsges van 10%. We kropen soms met 3 km per uur omhoog.

Uiteindelijk hebben we ongeveer 66 kilometer afgelegd en omdat het nog altijd ongeveer 30 graden is overdag, en we hebben al een dag 5 geen regen gehad, had ik wel weer behoefte aan een douche. In een dorp vlak voor de zoveelste klim riep een oude man ons, voor 50 lira konden we in zijn pension verblijven. Omdat het Turkije is overnachten we hier voor 40. Een ruime kamer, een warme douche en een toilet voor ongeveer 5 euro per persoon, ik vindt het heerlijk zo.

Na het eten liepen we terug naar het pension en daar zagen we 2 fietsers rondzwerven. Het bleken een Turk en een Amerikaan te zijn die ook naar Georgië gaan. Zij slapen vannacht ergens op het strand hier in het dorp en morgen om 8 uur vertrekken we met zijn vieren richting het oosten. Ik geloof niet dat dit een groep is die lang bij elkaar zal blijven maar vooralsnog lijkt het erop dat ik in de grootste formatie tot nu toe zal gaan fietsen op deze tour.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige foto´s! Goed te lezen dat het zo goed met je gaat en leuk dat je steeds weer met nieuwe mensen een stukje verder reist! Ik geniet nog steeds met je mee!! Have fun!

Lianne 2015-09-19 21:01:19

Hoi sjoerd fijn dat je effe een goede douche kunt nemen, en een goed bed. toch tref je het wel met de mensen daar en leuk dat je weer nieuwe mensen hebt leren kennen, ook is dat misschien niet voor lang. Ik wens jullie nog veel plezier met elkaar. Ook namens opa

anke kimmels 2015-09-19 21:09:58

Prachtige foto's, fijn om de zee weer te zien! Leuk dat jullie morgen met z'n 4tjes gaan fietsen, gezellig! Bewonderenswaardig je doorzettingsvermogen! Have fun!

Heleen 2015-09-19 22:36:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.