Uit de heuvels!

Turkije, Samsun

Wat een dag weer. We vertrokken om 9 uur, wat ik een beetje laat vond aangezien we 120 kilometer in de planning hadden maar het was nu eenmaal niet anders. Even omhoog klimmen naar de D010 en daar begon het genieten.

Blijkbaar heeft Philipp op het vlakke een normaal tempo van ruim 25 en de eerste 30 kilometer zijn zelfs in een uur voorbij gevlogen. Daar waar we volgens de kaart de eerste 30 kilometer nog enkele keren naar 200 meter moesten klimmen konden we door tunnels en alles leek compleet vanzelf te gaan.

De kilometers bleven maar komen zonder dat we ergens last van hadden. De laatste 30 begonnen er weer kleine klimmetjes, ongeveer 100 meter, maar met zicht op mijn pakketje fietsten we vlot de voorstad van Samsun in. Uiteraard ging het vandaag te makkelijk, daarom bleek in Samsun dat de ptt gesloten is tot maandag. Het offerfeest begint morgen, een feest voor reizigers omdat een groot deel voor de reiziger is bedoeld, en daarom wouden we per se vandaag het pakketje nog ophalen. Ik had gelezen dat de grote postkantoren tot 12 uur snachts open zijn. Helaas is de dag voor het offerfeest alles anders en sloten ze al rond 2 uur hoorden we achteraf.

We besloten eerst maar eens naar de camping te gaan en na te gaan of er een mogelijkheid is om toch nog eerder te kunnen vertrekken uit Samsun. De camping is kwalitatief eigenlijk heel goed, en kost 2 euro per persoon, wat dat betreft niet het grootste probleem om hier te moeten wachten.

Terug naar de voortgang over het pakket; op de camping staat een oud voetballer van trabzonsport die ook in Duitsland gevoetbald heeft, dus ik kon eindelijk zonder gebaren met iemand communiceren, en die zei dat er niks aan te doen is. Simpelweg wachten en dan maar een paar dagen later weg.

Een andere Duitser, met Turkse achtergrond, ging met ons mee wat eten. Hij heeft in deze stad helaas niet de juiste connecties om iets te garanderen maar hij wil morgen voor me naar het postkantoor bellen en proberen iets te regelen. Het pakket ligt nu op ongeveer 10 kilometer afstand, en toch moet ik misschien tot maandag wachten. Morgenvroeg zal het verlossende telefoontje gepleegd worden, ik hoop op het beste.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik hoop echt voor je dat je het pakketje nog voor maandag nog kunt ophalen. succes ermee. anke

anke kimmels 2015-09-23 21:30:16

We duimen voor je!! Hopelijk heb je morgen je pakket!!

Wipi en Rianne 2015-09-23 23:03:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.