Dagje Wenen

Oostenrijk, Klosterneuburg

Laat ik beginnen met te zeggen hoe leuk ik het vindt om te lezen wie er allemaal 'met me meereizen'. Ik geniet echt van alle reacties. Ik geloof dat de meesten van jullie ook al vakantie hebben, snel krijgen of zoals Hanneke er al op hebben zitten. Als je ook een blog bijhoudt hoor ik het graag, in de avonden lees ik graag en wat is er nou leuker om ook bij jullie vakanties mee te leven? In ieder geval veel plezier met jullie vakanties!

Dan mijn dag in Wenen. In de ochtend was de temperatuur heerlijk en om half 10 stond ik in het centrum van Wenen. Eerst maar eens naar de kapper want dat had ik in Nederland ook al een paar weken niet gedaan. Daarna het plan bedacht om via de Stephansdom naar schloss Schonbrunn te gaan. De zuidtoren van de Stephansdom beklommen, met 343 treden heb je dan een mooi uitzicht vanaf het hoogste gebouw van de stad.

Bij 'de tuinen van Sissi' aangekomen was het alweer ongeveer 1 uur. Wat is dat ongelooflijk groot allemaal! Ik heb echt een minimaal deel van de tuinen gezien, in de schaduw was het best goed uit te houden maar zodra je dan weer in de zon liep was het gewoon benauwd. In de tuinen liepen ook nog enigszins tamme eekhoorns rond. Een daarvan kwam zelfs, na het poseren nog naar me toe om zijn neus tegen mijn hand te drukken; sorry geen eten meegenomen maar dat beest is een stuk dapperder dan zijn Nederlandse soortgenoten.

Rond half 3 weer op de fiets gestapt om een beetje door de stad te rijden, hier zag ik weer een digitale thermometer; 47 graden gaf die inmiddels aan! Vandaar dat het niet heel prettig was in de zon...

Helaas was de nashmarkt vandaag niet geopend, dit is blijkbaar een doordeweekse markt. Vanavond is er grillabend op de camping dus hier ga ik genieten van het eten en de livemuziek. Ik zal eens ontdekken wat heurigenmuziek inhoudt.

Ik hoorde overigens net dat Bratislava nog maar 65 kilometer langs de Donau is. Het kan dus maar zo zijn dat dit mijn laatste avond in Oostenrijk is. Of ik dan morgen is Slowakije of Hongarije slaap zou ik echt niet weten, dat deel van de route heb ik nog helemaal niet naar gekeken.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hallo Sjoerd, Wat een mooi reisverslag en ook mooie foto's. Leuk om te lezen over de verschillende mensen die je onderweg ontmoet en wat je zoal meemaakt.

Allen Ottema 2015-07-18 18:45:44

Prachtige foto's van Wenen! Maar wel erg warm zeg, 47 graden pffff. Zitten wij hier te klagen als het kwik boven de 30 graden komt..... alles is relatief? Gezellig zeg zo'n Grillabend, veel plezier!?

Heleen 2015-07-18 23:27:33

Ps: die vraagtekens had ik niet getypt, ik had smileys gebruikt, maar worden klaarblijkelijk vervangen door vraagtekens haha

Heleen 2015-07-18 23:29:19

Gauw even al je verslagen teruggelezen, leuk om te lezen! Je ziet een hoop moois. Succes met de laatste kilometers in oostenrijk!

Michael 2015-07-19 12:42:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.