En weer een mijlpaal

Georgië, Gori

Ik dacht dat ik vandaag ongeveer 40 kilometer minder zou doen en dus ben ik maar een half uurtje later weggegaan. Nog steeds veel ruimte voor eventuele vertraging en toch voor mijn gevoel uit kunnen slapen.

Het begon erg heuvelachtig en na 20 kilometer was ik bang dat ik beter een half uur eerder weg had kunnen gaan. Gelukkig kwam er daarna vrij snel een weg die redelijk vlak was. Daar kon ik rustig een uurtje rond de 30 per uur rijden en daarna maar weer iets van de Georgische keuken geprobeerd. In Georgië kan je bijna overal wifi vinden en dus maar eens gekeken of er misschien nog betere mogelijkheden waren om te overnachten. Die waren er. In Gori, 44 kilometer na mijn oorspronkelijke doel, was een hostel voor 5 euro en een beetje en er was een guest house voor 7 euro. De foto's spraken in het voordeel van het guesthouse en ik kan nu alvast verklappen dat ik erg blij ben met mijn keuze.

Na mijn pauze kwam ik een Pool tegen die vanaf de andere kant aan het fietsen was. Even gepraat en elkaar verteld wat de ander te wachten stond en weer door. Ik bleek nog een pas van 900 meter over te moeten. Wat was ik blij dat ik dit van te voren wist, op de kaart leek het niet zo erg te kronkelen wat meestal betekend dat je niet te veel hoeft te klimmen. Toch had de Pool gelijk, en langzaam maar zeker ging ik richting frissere temperaturen, zelfs onder de 20 graden! Tijdens het stukje afdalen wat na de klim volgde werd het flink koud door de rijwind. Tijdens de afdaling heb ik de 7.000 kilometer bereikt, dat ga ik in Tbilisi vieren in het casino!

Op een hoogte van ongeveer 700 meter werd het weer vlak en kon ik weer lekker tempo maken. Om 4 uur was ik bij mijn oorspronkelijke doel en dus wist ik zeker dat ik de laatste 44 kilometer voor zonsondergang kon halen, dit is rond kwart voor 7. Zoals gezegd ben ik blij met mijn keuze om door te rijden. Ik hoef morgen nog maar iets van 80 kilometer naar Tbilisi en ik heb hier de beschikking over een wasmachine en een ligbad. Mijn kleding is weer fris en ik heb heerlijk in bad gelegen. Beter dan dit zal het vast niet snel worden.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Geniet ze van de luxe!

Heleen 2015-10-04 21:00:14

Je gaat als een dolle!! Mooie foto's ook weer en een heerlijk bed zo te zien!!

Rianne 2015-10-04 21:03:05

Jaja sjoerd wat kan gewoon dan lekker luxe zijn! Sjoerd succes met je trip en maak je niet zo druk alles komt goed.

Erik 2015-10-04 22:52:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.