Rize, hopelijk de laatste vertraging

Turkije, Rize

We hadden afgesproken om rond 4 uur bij het postkantoor in Rize te zijn en dan nog een kilometer of 20 á 30 verder te gaan nadat we mijn pakket hadden opgehaald. Lekker uitslapen dus weer en rustig aan hierheen gefietst.

Gek genoeg waren we precies om 4 uur bij de ptt en daar dacht ik nog dat dit te makkelijk was. Naar binnen gegaan en daar was zowaar een Engels sprekende medewerker. Een half uur heen en weer getelefoneer met Trabzon en Samsun en het bleek dat het pakket inderdaad hier naartoe komt maar ze zeggen vandaag dat het overmorgen rond 12 uur moet arriveren. Helaas zitten we nu dus echt vast, er is geen serieuze plaats na Rize in Turkije en dus zit er niks anders op dan wachten.

Onze zoektocht naar een goedkope accomodatie begon rond 5 uur. Alles was te duur en we besloten maar even thee te drinken ergens op straat. Een goede zet, want al snel hadden we veel aandacht van een grote groep. We weten inmiddels een paar woorden Turks dus we kunnen wel duidelijk maken dat we een goedkoop hotel zoeken.

Na enig overleg zei de kapper uit die straat dat we zijn naam moesten noemen in het hotel waar we nu zitten en dan kunnen we voor 100 lira overnachten. Normaal was dit hotel euro per persoon, ongeveer 150 dus, en dus zitten we hier gunstig. Het meest luxe hotel dat we in Turkije hebben gezien. Morgen ga ik nog even terug naar de kapper, voor 8 lira zal hij me scheren. Dit wou ik toch nog in Turkije en nu heb ik een gunstige prijs en een heleboel tijd. Alles lijkt zo toch goed in elkaar te passen. Alleen nog even geduld opbrengen...

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.