Haat liefde met Montenegro

, Šušanj

Het was een enorm warme broeierige nacht. Slapen was eigenlijk niet te doen in een tent en om half 8 zaten we op de fiets. Langs de baai van Kotor was echt mooi om te fietsen. Daarna kwam een tunnel en was de pret een beetje voorbij.

Nog ongeveer 60 kilometer fietsen over heuvels van 200 meter en dan weer terug naar de zee, dat is niet mijn hobby bleek vandaag. Zeker niet met die steeds aanhoudende hitte, volgens de Montenegreinen (?) een bijzonder warme zomer met luchtvochtigheid van 70% aan een stuk de laatste 3 weken.

We hebben maar een uitgebreide middagpauze genomen tussen 3 en 4. Voor de eerste keer baklava geprobeerd, best goed te eten, en ook voor het eerst de app van booking.com geprobeerd. In Bar een appartement geboekt voor deze avond en dat ging goed. In Albanië ga ik proberen de warmshower app te gebruiken. Handig om zulke apps samen met Christian uit te proberen want hij weet wel een beetje waar je op moet letten.

Alleen en het adres wat ik van booking.com kreeg was niet te vinden, de hele omgeving valt onder 1 noemer en huisnummers kennen ze hier niet lijkt het.
Bij een supermarkt gestopt op een ogenschijnlijk verlaten plek, daar is dan net een man de eigenaar die in Duitsland heeft gewoond. En ook familie van de eigenaar van het appartement. 1 telefoontje en er kwam een auto voorrijden, simpel volgen en daar is onze overnachting.

Naast het supermarktje was een eetgelegenheid en dus die ongeveer 500 meter teruggelopen. Lekker gegeten en om half 11 zijn we richting appartement gelopen. Hm..dat kan niet goed zijn, dachten we beiden. Teruggelopen en rondgedwaald. Wat haten we Montenegro, die straten lijken allemaal op elkaar. Dan maar een voorbijganger vragen, ook familie van de eigenaar van appartement. We waren in eerste instantie toch goed maar moesten nog een soort donker steegje door welke we ons niet konden herinneren. Toch waren we eruit; we houden van Montenegro. Alle 600.000 inwoners zijn blijkbaar familie en iedereen lijkt elkaar te kennen.

Morgen proberen we Albanië te bereiken. In dat land is volgens onze informatie 1 camping, met Nederlandse eigenaren. We hopen dat morgen te bereiken. Omdat we eerst enkele flinke heuvels over moeten en daarna geen idee hebben wat we in Albanië (en de grensovergang) kunnen verwachten willen we rond 7 uur vertrekken. Ik hoop dat het na de eerste bergen enigszins makkelijk zal gaan maar ik ben er bang voor. Geen kust meer voor mij tot ik in Griekenland of zelfs Turkije ben.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Sjoerd? wat een geweldig avontuur ben je aan het beleven.en elke dag ook weer mooie verhalen.ik vindt het nu al knap wat je hebt gedaan ???

marianne 2015-08-15 14:51:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.