Mooie wegen en vreselijke wegen

Hongarije, Ács

Vanochtend koers gezet in de richting van Gyór. Een mooi stadje waar ik iets langer ben gebleven. Bij de toerist info even naar binnen geweest, en ik kwam naar buiten met een fantastische kaart; hierop zijn alle campings van Hongarije aangegeven met ook nog een specificatie wat er op al die campings te vinden is.

Om de fietsroute terug te vinden heb ik even geduld op moeten brengen, een stuk of 20 mensen achter elkaar spraken geen Duits of Engels. Dit was wel een beetje een achterbuurt van Gyór waar ik me op dat moment begaf dus dat kan ermee te maken hebben.

Eenmaal op de route wist ik dat het niet meer heel ver was naar de camping. Plotseling ging de route naar rechts, ogenschijnlijk richting nergens. Hier trof ik 2 Duitsers op een tandem. Wat schetste mijn verbazing? Ze spraken gewoon Nederlands! Ze hebben in de jaren 70 in Amsterdam gestudeerd en zijn de taal niet vergeten.

Zij dachten dat de eerstvolgende camping nog 25 kilometer was, ik kon ze blij maken door te zeggen dat er ook nog 1 halverwege was. Samen zijn we hier naartoe gefietst over een vreselijk slecht pad, mul zand en diepe kuilen waren voor ruim 3 kilometer ons lot. Dit hadden we vanochtend ook al gehad en het was zeker een opluchting dat het daarna weer beter werd.

Het tarief van deze camping is 1600 forint, dat is ongeveer 5,30 euro. Na het betalen gaf de campingbaas ook nog eens aan morgen 2 broodjes per persoon langs te brengen als ontbijt, dat zat dan nog eens bij de prijs in. Geen idee wat voor broodjes maar het idee is toch wel heerlijk.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hi Sjoerd, de plaatsen waar je komt zijn steeds moeilijker uit te spreken. Voor ons tenminste. Benieuwd waar je morgen gaat eindigen! Fiets ze!!

Henk Roelofs 2015-07-21 19:13:01

Ha die sjoerd, Erg leuk om te lezen dat je alweer in Hongarije zit. veel succes met de reis verder.

Rick 2015-07-21 19:25:54

hallo sjoerd, hier een klein berichje van opa ik vind geweldig wat je meemaakt . dat je veel mensen ontmoet ik lees met plezier je verhalen veel plezier

opa kimmels 2015-07-22 11:59:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.