Afscheid van de Main

Duitsland, Bamberg

Gisterenavond na het schrijven van mijn blog ben ik Kitzingen ingelopen. Het was daar helaas uitgestorven, ik dacht dat het een vrijdag was maar in een café kwam ik erachter dat ik me een dag vergist had. Dan maar terugwandelen naar de camping, aan de andere kant van de Main. Daarvoor heb je bij mijn weten 2 bruggen voor, en laat ik nou net het moment kiezen om over 1 van de bruggen te lopen op het moment dat er een soort van bekende ook terug naar de camping gaat. Die man had ik kort gesproken toen ik aankwam op de camping en ik had mijn tent naast de zijne gezet. Samen toch nog even wat gedronken in de biergarten van de camping.

Ik weet niet of het door het bier kwam maar ik kon vanochtend niet op gang komen. Om half 1 ben ik er maar even bij gaan zitten, een banaan, wat brood en wat rust hadden me goed gedaan. Daarna kon ik eigenlijk tot 6 uur aan een stuk door met een lekker tempo. Wel mooi om een keer in een andere omgeving te zitten, een hele tijd door wijnvelden gereden, iets meer klimmen maar daar moet ik langzamerhand toch aan gaan wennen.

Ongeveer 30 kilometer voor Bamberg stond er een fietser met volle bepakking voor de trein te wachten, wat bleek? Een Nederlander uit Hoorn! Hij is in slechts 6 dagen hiernaar toe gefietst en vervolgd zijn weg richting Tjechie. Bijzonder detail, voor mij in ieder geval, is dat ik de eerste ben met wie hij een gesprek had die langer dan 5 minuten duurde. Misschien heb ik toch veel geluk gehad met mijn ervaringen tot nu toe, misschien ook andere behoeften.

Bamberg is toch nog 135 kilometer vanaf Kitzingen als je de Main route volgt, en dus was dit een lange dag. De camping, die overigens echt fantastisch is, ligt ongeveer 5 kilometer buiten het centrum. Nadat alles weer opgezet was ben ik snel even de stad ingefietst voor een snelle hap en een drankje. Met mijn neus in de boter gevallen; er speelde iemand heel verdienstelijk een live optreden op een semi-akoestische gitaar. Mooi om naar te luisteren.

Morgen ga ik heb Main-Donau kanaal volgen, waarschijnlijk bereik ik de Donou nog niet, dat is nog een goede 140 kilometer. Maar even afwachten hoe mijn benen er morgenvroeg voor staan en hoe de wind waait...

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Sjoerd, wat een leuke en mooie verhalen schrijf je. Heel veel plezier en geluk met je reis?

Coby 2015-07-12 10:00:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.