Welke richting voor Auckland?

Nederland, Gennep

Wat een aparte dag. De wekker op 7 uur gezet maar om 6.15 opgestaaan. Dat is overigens niet de enige reden dat ik dit een vreemde dag vond.
Afgesproken om om 8 uur koffie te drinken met de collega's van de Wila, even langs bakker ten Broeke om wat koekjes te halen en met enige vertraging en ook een kaneelcake als cadeau voor onderweg kwam ik voorlopig voor de laatste keer bij 'mijn werk'. Leuk dat er zoveel mensen toch even naar buiten kwamen om een hand te geven, bedankt!

Daarna toch even naar huis, de toeter en de bel die ik extra heb gekregen voor mijn veiligheid toch even achtergelaten. Tja, het zal me niet veel schelen maar met een eigen startgewicht van mijzelf 75 kilo, 18,8 kilo voor de fiets en dan nog eens 28 kilo aan bagage moet ik de komende periode toch gaan kijken of ik wat kilo's achter kan laten. ..bij voorkeur uit de bagage...

Overigens heb ik niet echt last gehad van al dit gewicht. Ondanks dat de eerste kilometers moeilijk waren, vooral mentaal want je gaat toch realiseren wat je allemaal achterlaat voor misschien een jaar, misschien anderhalf...de toekomst zal het leren.

Vandaag maar liefst 108,39 kilometer gefietst waarin ik via Duitsland naar Gennep ben gekomen. Om half 6 kwam ik op een leuke maar rustige camping aan waar het meertje goed is voor enige verkoeling. Dat mag ook wel na een eerste, mooie, fietsdag waarbij ik als hoogste temperatuur 40,1 graden op de kilometerteller zag staan.

Voorlopig gaat alles voorspoedig, het eten smaakte me beter dan op het begin van mijn vorige vakantie. Blijkbaar verleer je simpele gerechten niet na een jaar lang niet te koken!

Morgen avond zit ik waarschijnlijk in Duitsland, voorlopig probeer ik dagelijks iets te schrijven. Wanneer ik WiFi heb zal ik de verslagen die klaarstaan uploaden!

Oja, ook even een hulpvraag. Mijn stuurtas sluit magnetisch en daar reageert mijn bel (zit kompas in) op door altijd naar het noorden te wijzen zolang ik mijn tas erop heb. Zie de foto's voor hoe het nu zit, heeft iemand een oplossing?

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Ha sjoerd, Fijn dat je nog even langs kwam top. Over de bel.Kun je de bel afschermen of verplaatsen. ? Vaak zijn die kompas bellen niet heel zuiver. Een plaatje lood over het gedeelte waar de magneet zit kan ook helpen, maar das ook niet handig. .veel succes en een fijne avond. Groetjes Henk

Henk Hemeltjen 2015-07-01 20:56:42

Wat het kompas betreft,...ach,.. de stand van de zon in combinatie met het tijdstip van de dag geeft een redelijke indicatie,...toch? Overigens érg leuk dat je even langs kwam vanochtend, de koffie smaakte daardoor extra apart. Succes, en ik zie uit naar je vervolg....

Jeff 2015-07-01 21:33:26

Hoi Sjoerd, Je bent je reis goed van start gegaan zeg met meer dan 100 km op zo'n warme dag! Top? Wel goed smeren hè?!? Leuk stekje zo aan het meer, geniet ze! Groetjes, Heleen

Heleen 2015-07-01 21:39:09

He Sjoerd, leuk verhaal ik hoop zo nog veel van te lezen :-) Wat de magneet betreft, volgens mij alleen enigszins af te schermen met mu-metaal, dat is een dun soort blik . Ik denk te koop in een elektronicazaak. Tecnica in Nijmegen bij voorbeeld.

Johan 2015-07-01 21:59:35

Hai Sjoerd, Nou daar gaat ie dan! De kop is er in ieder geval af! Knap hoor dat je al die rommel in de tassen gekregen hebt. Ik hoop nog veel van je te lezen!!

Lianne 2015-07-01 23:02:35

Hallo Sjoerd ik wil je even een hele fijne reis toewensen

Annie kimmels eefting 2015-07-05 21:57:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.