Saumur

Frankrijk, Saumur

Op de fiets naar Saumur. Ook weer een vreselijk slecht fietspad van 7 km. Eerst naar de tourist info om een fietstocht te boeken door de caves van Bouvet Ladubay. Daar maken ze heerlijke Saumur Brut, volgens de champagne methode.
Daarna naar het beeldbepalende Kasteel dat boven Saumur uit steekt. Is wel even een klimmetje op de fiets.
Daarna een heerlijke lunch. De destilleerderij had andere bezigheden dus daar konden we nu niet terecht. Even uitrusten aan de Thouet. De andere rivier die door Saumur stroomd.
Om 15.45 uur melden we ons bij Bouvet Ladubay. Hier bleek dat we niet met onze eigen fietsen mochten. En de fietsen die we kregen waren niet op onze maat 😂.
En de gids die Duits probeerde te spreken moet nog wel een paar jaartjes oefenen. Maar het was een hele ervaring om 2 km door de ondergrondse gangen te fietsen.
We sloten af met een proeverij natuurlijk. De zes verschillende bubbels waren wel lekker.

27+2 km.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Tja fietspaden kennen ze daar niet echt al promoten ze dat wel 😱en velo niet echt hè ☀️ dan Bouvet en ladubay is de mint leuke veuve amiot en cave Louis de Grennelle leuk en warm welkom en wanneer naar Robert en Marcel zouden gaan vraag dan naar Laurens😉

Mimi 2023-07-12 19:38:23

Bijzondere belevenis die fietstocht door de ondergrondse gangen.

Paula 2023-07-12 21:38:39

Mooie tocht. Indrukwekkend kasteel. De eerste foto van deze serie : "Uitzicht op de stad", Is werkelijk prachtig.

Gosse en Marijke 2023-07-12 22:10:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.