Abbaye de la Sauve Majeure

Frankrijk, La Sauve

Het is vanmorgen al snel boven de 30 graden en het gaat naar meer dan 35. Fietsen zit er dus niet in.
Met de auto gaan we naar Sauve om de Abdij uit 1079 te bekijken en daarna een wijn proeverij. Witte wijn uit Entre2mers. Dat is de specialiteit hier.
We rijden op de heenweg een stukje over het parcours van de Tour de France die hier vanmiddag over heen gaat. Men is druk bezig om rotondes veiliger te maken met hooibalen en zo.
En om 10 uur zitten de eerste kijkers al langs de weg. Die moeten nog 7 uur wachten. Wij bekijken het op TV. Wel leuk om te zien waar wij gisteren gefietst hebben.

Omdat het 35 graden is laten we een kok voor ons koken. Op 300m van de camping is restaurant K2.
Het eten en de wijn waren prima. De bediening was erg efficiënt en binnen 1,5 uur stonden we weer buiten. Het leek Amerika wel.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hier is het ineens veel warmer aan het worden Goede keus ... de auto. En op tijd weg voor het circus van de wielerkaravaan 😇👍 Wel leuk om die voorbereidingen zo te zien. Ook een fles (flessen) wijn mee terug genomen?

Paula 2023-07-07 16:11:04

Groet uit een 🥵 warm Brussel.

Frances 2023-07-08 08:45:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.