Van Dong Hoi naar Hue

Vietnam, Thừa Thiên Huế

Met onze nieuwe gids en chauffeur rijden we vandaag naar Hue. Dit betekend ook van noord naar zuid Vietnam. In 1957 is in Genève bepaald dat de 17de breedtegraad de grens tussen noord en zuid was. En er werd een 5km brede gedemilitariseerde zone ingesteld.

Deze chauffeur rijd wat wilder. Hij kreeg dan ook gelijk een bekeuring (€80) omdat hij 87 reed waar 80 was toegestaan.

Tijdens de oorlog leefden velen in ondergrondse dorpen. Plan was om zo'n dorp, de Vinh Moc tunnels, te bezoeken. Daar hebben we vanaf gezien nadat de gids vertelde dat de tunnels maar 1.8 m hoog zijn en 80cm breed en dat we dus ruim een kilometer gebukt zouden moeten lopen door deze donkere tunnels die gemaakt zijn voor de kleine Vietnameesjes.

Er zijn hier 85 oorlogskerkhoven. We bekijken er één van.

In Hue gaan we eerst naar de Thien Mupagoda. De oudste pagoda's (1601) van Hue. Daarna met een boot over de Parfume rivier terug naar de stad en naar het hotel.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.