Hanoi

Vietnam, Hanoi

Aan het west meer ligt de Tran Quoc pagoda. Een grote en diverse kleine pagoda's die als grafmonument van een monnik dienen.

De tempel van de literatuur is het oudste bouwwerk van Hanoi en stamt uit 1009. Confucius word hier vereerd. 7 eeuwen lang werden hier mandarijn monniken opgeleid.

In 1896 bouwen de Fransen midden in Hanoi een enorme gevangenis: Hoa Lo. Het is nu een museum. Het verblijf hier moet schrikbarend geweest zijn. In de Vietnam oorlog werden neergehaalde Amerikaanse pillen het opgesloten. Zij werden wel beter verzorgd en noemden het Hanoi Hilton.

Om vijf uur begint de voorstelling in het water poppen theater. Het gaat om op water drijvende poppen die met stokken en kabels onder water bestuurd en gemanipuleerd worden. Erg kunstig.

Daarna naar het oude centrum gewandeld dat op vrijdag avond en in het weekend alleen voor voetgangers toegankelijk is. Veel kraampjes en tentjes en een enorme markt. Lekker gegeten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.