Dagbouw in Welzow-sud

Duitsland, Drebkau

Het zou gaan regenen vandaag en we wilden de wat verder af gelegen actieve dagbouw in Wenslov-sud gaan bekijken. Vandaag dus met de auto op pad.

Sinds 1993 wordt hier een gebied afgegraven (54 km2) en is er ook een energie centrale (Schwarze Pumpe) gebouwd door LEAG (Lausitzer Energie AG). Deze lokale energie maatschappij met een Tsjechiese eigenaar hebben vier dagbouw afgravingen en wekken 10% van de Duitse energie op.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat is de natuur toch flexibel, van bruinkool naar een lekker wijntje...…………………… Wat een uitgestrektheid. Hoe groot is dat gebied waar ze nu aan het werk zijn met die wieltjes...…………….

Ingrid v. M. 2019-08-17 19:23:27

Beste herman, Vroeger moet je wel een mecanodoos gehad hebben. Waar je dan in je fantasie grote constructies wist te construeren . Ik neem aan, dat je een goede adviseur zou kunnen zijn en zie hier de resultaten. Klaas

Klaas 2019-10-10 15:58:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.