Toulouse

Frankrijk, Toulouse

We hebben weer een stad toegevoegd aan ons lijstje fietsen door wereldsteden.
Op de fiets zie je zoveel meer dan wanneer je met bus of tram of auto de stad in gaat.
Toulouse heeft redelijke voorzieningen om te fietsen. Ruim 90% van onze route was fietspad of gemarkeerde fiets strook/busbaan.

Toulouse wordt ook wel de Roze Stad genoemd. Vanwege de roze/rode bakstenen die veel gebruikt worden. Er zijn veel mooie en indrukwekkende gebouwen.

En als je ooit in Toulouse komt moet je zeker de Basiliek St Sernin (https://basilique-saint-sernin.fr/le-parcours-directionnel/ ) bekijken. Veel mooier dan de Kathedraal St Etienne.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik voel me echt een sukkel vergeleken met jullie! Heb vandaag een retour Brussel geboekt, kleinzoon en zijn vriendin wonen daar. Een mini vakantie van mij dus, Oma komt eraan. Dank voor jullie reisverslagen en foto’s, ik reis met jullie mee! Groetjes Frances

Frances 2023-06-28 18:31:21

Wat een prachtige basiliek.Daar zitten nog kunstwerken in met ( blad) goud, geweldig! .In Nederland is dat goud helaas allemaal al legaal of illegaal weggehaald. Weer veel prachtige architectuur.

Ingrid 2023-06-28 20:18:05

Prachtige stad!

Paula 2023-06-28 21:50:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.