Door de Champagne naar Épernay

Frankrijk, Épernay

Het hart van de Champagne productie is net iets te ver weg voor de fiets. Met de auto rijden een stuk van de toeristische Champagne route en bekijken Épernay. Weer een grote kerk en aan de Avenue de Champagne het ene na het andere Champagne huis.

In het Champagne huis Pol Roger is een van de kopstukken overleden. De begrafenis vond in de kerk plaats. Wij zaten op een terras te genieten van een lunch en zagen alle Champagne bobo's zich verzamelen voor de kerk. Veel zwarte pakken en jurkjes en dat bij 27 graden. Binnen lagen al veel bloemstukken hadden we gezien.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jeetje wat veel foto’s hebben jullie gemaakt, allemaal mooi en interessant! Zonnetje erbij, wat wil een mens nog meer! Fijne avond en groeten, Frances

Frances 2022-08-31 17:40:25

Wauwwww, wat zien die gebouwen / kerk er gaaf uit! Zijn dat speciale druiven/grond l voor de champagne? Lekkerrrrrr

Ingrid 2022-08-31 17:51:48

Wat een verschillende gebouwen. Leuk, al het begin van de druivenoogst meemaken.

Paula 2022-08-31 18:44:16

Oh Èpernay zo leuk en fijn nu de vendange is geweest. Kijk dan of je bernache kan kopen tip is wel dat het een fles van bubbel water moet zojn en in de dop moet je echt een gaatje maken vanwege de gisting. Maar zo ontzettend lekker 🥂

Mimi 2022-08-31 19:11:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.