Eisenstadt

Oostenrijk, Eisenstadt

We fietsen eerst naar Trausdorf an der Wulka. Daar hebben ze een kunst-mijl langs een slootje dat Wulka heet. We waren niet onder de indruk en er waren ook geen gezellige terrasjes.
Dan naar de Haydnstadt: Eisenstadt met het grote Slot Esterházy en slot park.
De Haydn-saal in het slot, een concertzaal, is wel mooi.

Op de terugweg fietsen we een stukje van de Iron Curtain Trail fietsroute en langs een herinneringspark aan "De picknick die het IJzeren Gordijn deed scheuren"'

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pan-Europese_picknick


Toen we vanmorgen de grens naar Oostenrijk over gingen, op een fietspad, was er zowaar een douane controle. Paspoort en gele boekje waren voldoende om ons door te laten.

57 km.
En helaas liet de Tracking het weer een af weten. Dus is de gefietste route niet ze zien.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik vraag me af hoeveel kamers slot Esterházy heeft? Moet ik Pieter dagelijks zoeken, met behulp van een walkietalkie? Maar een IPhone is misschien handiger in gebruik. Wat zien en beleven jullie toch veel! Groeten van ons 2 voor jullie 2

Frances 2021-09-08 21:34:13

De vroegere keizerin van Perzië, genaamd Soraya, was een lid van de familie Esterházy. Zij trouwde met de Shah van Perzië, maar kon geen kinderen krijgen. De Shah scheidde om die reden van haar, en trouwde daarna met Farah Dibah, die hem vier kinderen schonk. Soraya Esterházy trok zich verdrietig terug in Parijs, waar later de weduwe van de Shah, Farah Dibah ook ging wonen en nog woont.

P.S 2021-09-08 21:53:29

Mooie stad, genoeg te zien.

Paula 2021-09-09 11:19:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.