Nazca, lijnen en buggy en zand

Peru, Changuillo

Eerst even wat info uit de reisgids:
======
Mysterie in Peru
Nazca is een leuke en mooie stad om te bezoeken, maar de meeste toeristen komen naar het stadje om de geheimzinnige Nazca lijnen te bewonderen. De lijnen zijn grote, mysterieuze en duidelijke lijnen. Je kunt met een vliegtuigje over de lijnen vliegen. Niemand weet hoe de lijnen zo precies aangebracht zijn in de woestijn. Daarom worden de lijnen ook wel een buitenaards verschijnsel genoemd. De lijnen worden ook wel vergeleken met Area 51 in de woestijn van het Amerikaanse Nevada, waar jaarlijks ook vele toeristen naartoe reizen.

Wie was het?
Het is vandaag de dag nog steeds een mysterie wie de lijnen heeft aangelegd. Er is zo veel moeite in gestoken voor iets wat eigenlijk alleen vanuit de lucht te bewonderen is. Een Duitse wiskundige (Maria Reich, die er 50 jaar onderzoek naar deed) denkt dat ze aangelegd zijn door de Paracas en Nazca mensen ruim 2000 jaar geleden. Het moet een soort astronomische kalender voorstellen.

Aliens of mensen?
Nu denk je misschien dat het wel duidelijk is dat de inwoners van Nazca de lijnen zelf hebben aangebracht. Maar dan moet je de lijnen maar eens in het echt bekijken. De figuren van de lijnen zijn niet alleen ontzettend groot (tot wel 300 meter in omtrek!), maar zijn ook volledig recht en geometrisch aangebracht. Vandaag de dag is dit best gemakkelijk te doen, maar vele jaren geleden waren er nog helemaal niet de juiste tools om dit soort figuren zo netjes in het zand te tekenen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de oorsprong van de lijnen, maar tot de dag van vandaag is niet duidelijk hoe de lijnen precies ontstaan zijn.
========

Om half acht vertrokken we van het lokale vliegveldje in een 8 persoons Cesna. Zo konden we de lijnen en een 18 tal figuren mooi zien. Er zijn er nog veel meer.
Een leuke ervaring omdat het vliegtuig steeds scheef gaat hangen om voor het beste uitzicht te zorgen. De spuugzakken hingen klaar maar waren gelukkig niet nodig.

Om 8:30 uur weer terug in hotel om te ontbijten. Daarna lekker door de stad geslenterd en ook nog een Potterie bekeken.

Om 14uur begon onze buggy tour. 60 km off-road en door de zand duinen. En dat met af en toe 70 km/h. Leuk om mee te maken maar één keer was wel genoeg.

Onderweg bekeken we een enorme Nazca piramide complex ontstaan zo'n 300 j. v. Chr.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een ervaring.doen jullie op. Prachtig.

Hugo Meijerink 2019-05-28 16:31:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.