Saigon city tour

Vietnam, Hồ Chí Minh

Eerst gaan we naar het centrum waar het oude stadhuis, opera, kathedraal en postkantoor liggen. Stadhuis en postkantoor zijn door de Fransen gebouwd. Alle materialen zijn uit Frankrijk aangevoerd.

We zuen ook overal afschrikkende dranghekken. Wekelijks wordt er geprotesteerd tegen besluiten van het communistische regiem. O.a.: Grote stukken bouwgrond zijn onlangs voor 99 jaar verpacht aan China. Velen verwachten dat de Chinezen echter nooit meer weg gaan en protesten daar tegen. Waar men ook tegen protesteerd is dat het internet per 1-1-2019 beperkt wordt. Google en Facebook zullen worden afgesloten.


Dan het oorlogs museum dat de verschrikkelijke daden van de Amerikanen laat zien.
Inmiddels zijn de verhoudingen tussen USA en Vietnam weer genormaliseerd gelukkig. Wij bezoeken de Jade Emperor Pagoda die in 2016 ook door President Obama is bezocht. De Pagoda was toen 115 jaar oud.
We sluiten af op de Ben Thanh markt waar we leuke souvenirs kopen na flink afdingen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.