Revel, St Papoul en Bram

Frankrijk, Revel

36 graden. Geen fietsweer. Kiezen dus voor de auto met airco.
Eerst gaan we naar Revel. Een stad met een prachtige oude overdekte markt.
https://www.france-voyage.com/tourism/revel-876.htm

Dan het Lac de Saint Ferreol. Een stuwmeer dat in 1667 is aangelegd zodat er constant water beschikbaar is voor het Canal du Midi.
Hier hadden we willen picknicken. Er was echter geen parkeerplaats meer vrij.

Daarna naar het klooster en Kathedraal van Saint Papoul.
https://www.payscathare.org/les-sites/abbaye-cathedrale-de-saint-papoul.

Terug naar de camping via Bram. Een stad uit de 13de eeuw die stedenbouwkundig interessant is. Rondom de kerk liggen alle straten in perfecte concentrische cirkels.

En daar was ook nog een rommelmarkt.

Nu rusten bij de caravan en als het straks wat afkoelt gaan we in de stad de traditionele Cassoulet proeven.

Het restaurant waar we heen wilden bleek gesloten op zondag. Bij Maison de Cassoulet hebben we 5 minuten zitten wachten. Maar ze hadden geen interesse in klanten. Toen kwamen we bij een leuk terras aan het Canal. Cassoulet Gourmand. Vriendelijk geholpen maar wel een beetje stijfjes. De Cassoulet werd heel snel geserveerd. Zag er prima uit maar miste wat smaak. De toetjes maakten het wel goed.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat jullie koelte konden vinden in de auto met airco. Hier is het erg warm, maar morgen wordt het wat koeler. Interessant wat jullie allemaal zien, die overdekte markt is prachtig! Lijkt me oer gezellig daar boodschappen te doen. Ben benieuwd hoe de cassoulet smaakt? Fijne avond, gr vr jullie 2 Frances

Frances 2023-06-25 16:41:25

Warm hé!

Paula 2023-06-25 19:27:58

Leuk jullie toevoeging! Wat zit dat die Fransen niet erg gastvrij zijn, ze zijn lui of verdienen al genoeg? Jullie zitten uiterst knus aan een tafeltje buiten, Elwienke ziet er prachtig uit in haar gebloemde jurk👍 De cassoulet was niet geweldig, maar de toetjes waren dik oké! Was het crème brûlée? Fijne avond, alvast 😴 welterusten. Groetjes uit een HEEL WARM Laren. 😄🙋‍♀️

Frances 2023-06-25 21:12:12

Weer een serie prachtige foto's. Maar tot slot een heerlijk diner. Hier vandaag bloedheet. Dokter Pulder zaaide papavers. Maar dat was lang geleden. Groet van ons.

Gosse en Marijke 2023-06-25 23:03:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.