Vin de Bourgogne

Frankrijk, Fixin

We wilden nu de druiven van de Bourgogne wel eens zien. Niet duidelijk was hoever we in zuidelijk richting moesten fietsen en of we de berg op moesten.
Dat bleek erg mee te vallen. Als de bebouwing van Dijon stopt fiets je gelijk tussen de druiven. Er is erg veel bedrijvigheid want de druiven moeten geplukt worden.

Een van de wijnboeren nodigd ons uit om op de binnenplaats te kijken waar ze de geplukte druiven aan het bewerken zijn. Erg vriendelijk.

29 km.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie foto’s, prachtige vergezichten en activiteiten betreft de druiven teelt. Zo landelijk en groen. Hier alles goed, leuk om jullie te volgen, op Polarsteps volg ik een nichtje die op weg is naar het Como meer. Hoe afwisselend kan het leven zijn! Groeten uit een zonnig Laren, Frances

Frances 2022-09-11 15:42:38

Tja, hard werken om alle druiven te plukken. De Nederlandse studenten hielpen lang geleden ook mee om een zakcentje te verdienen, terwijl we op de camping stonden met het tentje. Zijn jullie de studenten ook tegen gekomen met plukken? Prachtige omgeving Dijon.

Ingrid 2022-09-11 15:43:53

Leuk om die druivenpluk mee te maken.

Paula 2022-09-11 20:03:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.