St. Florian

Tsjechië, Ústí nad Labem

Bij onze camping staan al bordjes naar de St. Florian kerk, 12km naar het oosten. In alle folders wordt deze kerk ook aangeprezen. Wij hadden dit hoogtepunt tot het laatst bewaard.

Toen we de bordjes en de navigatie volgend er aan kwamen zagen we een klein kerkje en we vroegen ons af of we wel goed zaten.
Het bleek echt om de St. Florian te gaan. Helaas was de deur gesloten. Een klok gaf aan dat er om 11 uur een rondleiding zou zijn en dat die pp 50 kroon zou kosten.
Om 10:55 ging de deur open en het meisje schrok dat ze twee buitenlanders aan trof. Zij sprak geen Engels of Duits. Binnen kregen we een text in het Duits en mochten we alles gratis bekijken.

De kerk (1597) en altaar zijn in Saksische renaissance stijl. Het albast altaar is wel heel bijzonder. Maar daar heb je het zo'n beetje ook wel mee gehad. We waren enigszins teleurgesteld. Ondanks dat het gratis was.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Weer wat geleerd! O.a. veel over de bruinkool. Napoleon stelde in bezette gebieden de dienstplicht in Vandaar die 15000 soldaten.16 augustus hebben extra aan jullie gedacht.

Gosse & Marijke 2019-08-24 17:42:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.