Hoe leven de Shipetiari

Peru,

De hele nacht regen en onweer.
We leggen onze gids uit dat we ongerust zijn over onze terugtocht op zondag. Op maandag morgen 10 uur moeten we naar het vliegveld!

Uiteindelijk begrijpt hij het. Hij gaat contact opnemen met het kantoor in Cusco. Dat is niet eenvoudig want gsm werkt hier niet. Voor noodgevallen is er een satelliet telefoon of internet via satelliet begrepen we. Daar moet eerst toestemming voor gevraagd worden. Uiteindelijk lukt dat en word er gekeken of we vandaag, zaterdag al terug kunnen gaan.

De bottleneck is dan of de 4x4 wel beschikbaar is. Die kan alleen per radio om 8 uur en 18 uur opgeroepen worden. En soms ook om 12 uur. In de middag krijgen we te horen dat het gaat lukken.

Om toch nog wat rond te kunnen baden worden eerst een paar laarzen passend gemaakt voor Elwienke.

Dan gaan we aan de wandel door rivieren die vroeger voetpaden waren en leren wij, in 2,5 uur, hoe je van Cassave heel simpel een alcohol houdend drankje kunt maken. Het smaakt als zuur-bier.
Ik denk niet dat we het thuis gaan maken.

Omdat de school 20 jaar bestaat is er een sport toernooi.

In totaal wandelen, baden, we 4 km door de gemeenschap.

We zouden nog een kookles krijgen en een Sauna maar door de regen gaat dat niet door. Het blijft ook gieten.

Tegen 4 uur nemen we dan afscheid. Door waterstanden en onbegaanbare paden moeten we nu 3,5 km lopen naar de boot en drie of vier keer een echte rivier oversteken waarbij het water over onze laarzen gaat.
Uiteindelijk bereiken we de boot en varen in het schemer terug en staat de 4x4 klaar die ook gelijk vertrekt.

Al na een half uur komt die bij een rivier die te hoog staat om er door te rijden.

Tegen 21 uur gaan we dan maar terug naar het haventje waar we rijst met een gebakken ei krijgen en kunnen overnachten. Toilet is een gat in de grond.

Om 5 uur gaan we weer op pad spreken we af. Als het maar niet weer gaat regenen denken wij.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.