Colca Canyon

Peru, Calle Arequipa

Dit moet één van de hoogtepunten van deze trip worden

Eerst even wat info (bron Wikipedia) :
====
Colca Canyon is de kloof van de Colca in het zuiden van Peru. Hij ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa vandaan. Hij is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Daarentegen zijn de muren niet zo recht als bij de Grand Canyon. De Cotahuasi Canyon, meer noordwest gelegen, is gemeten op 3501 meter diep. Door de rare vormen van het landschap (terrassen) en de twee grote kloven is deze plek gemakkelijk te vinden op satellietfoto's. De Colcavallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De lokale bevolking houdt zich echter nog altijd aan de oude tradities en leefwijze en maken dus nog altijd gebruik van de landbouwterrassen.

'Cruz del Condor' is een toeristische plek. De kloof is het woongebied van de Andescondor (Vultur gryphus), een dierensoort die overal ter wereld wordt beschermd. Ze vliegen door de kloof, meestal 's ochtends en 's avonds. In de tussentijd zijn ze op jacht in een verder gelegen gebied. De condors worden al jaren bekeken door toeristen, die erg dicht bij de condors kunnen komen. Soms vliegen ze zo'n 5 meter van je vandaan over je heen. 'Cruz del Condor' wordt flink bezocht door de toeristen. Vanaf dit punt is de kloof 1200 meter diep.
====

Om 6 uur opstaan. Om 7 uur met de bus. Eerst naar het plein van Yanque waar ze al aan het dansen waren.
Dan opweg naar de Condor, die wel 14 kg weegt, 2,80 m spanwijdte heeft en wel 85 jaar oud kan worden.
Toen we aankwamen zat er één Condor op een rots. Viel ons wat tegen. Volgens de gids zat deze op te warmen. En ja hoor na een minuut of 10 ging het los en kwamen ze van alle kanten.
Veel jongen, die zijn grijs/wit. De oudere (na 10 jaar) zijn bruin.

Heel mooi om te zien. En zeker een hoogtepunt. Daarom ook wat meer foto's dan gebruikelijk.

Terug nog in Maca en Chivay rond gewandeld.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Is de condor de "baas" in de vallei??

Ingrid v. M. 2019-06-02 00:35:27

Leuk hoedje !!!!

Ingrid v. M. 2019-06-02 00:36:07

Mooie foto´s.Wat een indrukwekkend land!

gosse en marijke 2019-06-02 17:26:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.