Caen, richting Sword Beach

Frankrijk, Fourneville

Zo, wat hebben we geslapen zeg! Na koffie en een ontbijtje bij Corinne gaan we richting Caen. In eerste instantie naar het Memorial de Caen. Een heel groot museum. Anders dan ik had verwacht maar wel een mooi compleet museum.
Na een aantal uren rondgeslenterd te hebben, gaan we weer op pad. Richting Sword beach. Maar we moeten ook nog eten. Op de perifirique ziet Willem een bord met vork en mes. Daar slaan we af. Laten we nu dan toch bij de Pegasus brug uitkomen! En het Pegasus museum.

De Pegasusbrug is een brug over het Kanaal van Caen nabij Ouistreham. De brug, ook wel bekend als de Bénouville-brug, was een van de belangrijke in te nemen doelen door de Britse 6e Luchtlandingsdivisie tijdens de Operation Deadstick voorafgaand aan de Landingen in Normandië. De brug verkreeg de naam Pegasus, omdat de Britse luchtlandingstroepen het vliegende paard Pegasus als schouderembleem hadden.

Maar voordat we daar gaan kijken eerst eten. Nee, er staat op een parkeerplaats een kraam met allemaal heerlijkheden. We gaan eerst wat lekkere dingen inslaan. Terwijl ik me ontferm over 2 pompelmoesen, maak ik en passant een dubbele salto en eindig ik op het asfalt. Het kan ook nooit normaal. Omdat ik niet voor me keek, zag ik de stoeprand niet en viel ik ondersteboven. Gelukkig geen kleerscheuren, alleen geschaafde teen.

Nadat we alles ingeladen hebben, parkeren we alvast bij het museum en lopen we de brug over naar een restaurantje voor een lichte maaltijd. De hele camembert van gisteren was toch een beetje teveel van het goede. Het wordt een croque madame met salade voor mij en een omelet voor Willem. Nog een bakkie koffie na en dan weer op pad. Het Pegasus museum is de volgende stop.

Na weer een tijdje in dit museum te hebben rondgewandeld vertrekken we naar de originele bestemming, Sword beach. Laat het daar nou één grote toeristische bende zijn. We stoppen even bij een strandafslag maar een glimp van het D Day invasiestrand is slecht te vinden. Parkeren is een crime. We wilde graag ergens wat drinken dus we gaan maar richting Ouistreham. Daar aangekomen bij het strand is er maar één tent waar we wat kunnen drinken. Verder is het één grote kermis. Draaimolens, springkussens, reuzerad, midgetgolfbaan etc. Ik neem daar een ijsje en Willem een perencider. Ondertussen kijken we waar we vanavond gaan eten. Willem heeft wat gevonden in Pont L' Eveque. Dat is een kwartier van de B&B vandaan.Helaas is dat restaurant gesloten. Maar L'Angelot is wel open. En daar zitten we nu heerlijk te smikkelen.
Het was echt heerlijk eten. Dat kun je wel weer op de foto's zien. Nu terug in de B&B waar Willem nog een koffie neemt met aardbeien die we eerder gekocht hebben en ik maak dit verslag af. Morgen gaat onze reis verder. En ja, we gaan weer naar het Chateau waar we vorig jaar ook zijn geweest. Chateau de Quineville. Onderweg er naar toe zullen we nog verschillende bezienswaardigheden aan doen. Welke, dat is nog een verrassing. Voor ons ook🤣🤣🤣.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat eten jullie toch goor 🤣🤣🤣. De carpaccio en het ijsje is tot nu toe het lekkerst 🙈 Maar mooi genieten, tot nu toe ook schitterend weer 😎 gaaf hoor 👍

Astrid 2023-07-19 09:36:11

Lekker!

Moniek 2023-07-23 22:27:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.