Route langs bezienswaardigheden...

Frankrijk, Mont Saint-Michel

Goed geslapen en nadat we lekker verse pain hebben gegeten gaan we op pad. We gaan een ronde maken, te beginnen bij Cancale, daarna naar het uiterste puntje van de landtong, Saint Malo, Dol-de-Bretagne en last but not least, Mont saint Michel.

Het is een route alsof je over het Hollandse platteland rijdt. Alleen langs de kust zie je dat het anders is. Cancale, een plaatsje waar oesters gekweekt worden De oesterbedden liggen langs de kade dus mooi om te zien voor ons hoe dat er uit ziet. Natuurlijk kun je er ook oesters kopen. Mij niet gezien, die slijmerige dingen, maar ze gaan als " warme broodjes" over de toonbank in verschillende groottes. Wij lopen over de pier en verbazen ons over het feit dat het water zich zo terugtrekt bij eb. De hele baai mont saint Michel ligt dan droog. Boten iggen compleet op het droge. het verschil in waterniveau is op sommige plaatsen misschien wel 10 meter. We lopen naar het dorp boven op de berg, langs de mooie kustlijn richting de kathedraal. Groot en kaal, niet heel veel bijzonders. Weer terug bij de auto aangekomen gaan we eerst op een bankje onze overgebleven pain nuttigen, al zittend in het zonnetje. De zon is eindelijk doorgebroken, heerlijk.
Volgende plaats is het uiteinde van de landtong bij de vuurtoren, waar je uitzicht hebt op grote rotspartijen waar veel verschillende vogels broeden. Prachtig om te zien en ook hier weer het verschil in waterhoogte. Onderweg naar Saint Malo komen we ook nog ineens uit het niets bij een breed strand en een grote rots met een kasteeltje erop. St. Benoit heet het. Het ligt ook helemaal droog en je kunt er nu heen lopen. Gewoon bizar om te zien. Maar wij gaan verder, we hebben nog heel wat te doen. Saint Malo is onze volgende stop. Eigenwijs als Jacco is rijden we wederom helemaal door tot het oude centrum om gewoon naast de burcht te kunnen parkeren! En voor heel weinig. Perfecte plek dus. Eerst lopen we over het strand naar de vesting tegenover de burcht. Ook hier heeft het water zich terug getrokken en kunnen we gewoon er heen lopen. Mooi om foto's te maken van de burcht zelf. Over de burchtwal lopen we rond st. Malo. Wat een mooie plaats. Halverwege dalen we af en lopen door een soort van hoofdstraat naar de andere kant. maar eerst een ijsje. Nou, noem het maar een hele grote ijsco!! Die van Jacco tenminste, 2 scoops, jemig, wat een grote ijsco. Ik neem maar een bolletje, meer dan genoeg. Dat is al een klus om die op te eten. Al genietend van ons ijsje lopen we terug naar de auto en gaan we richting de volgende bestemming. We moeten we al wel een beetje haast maken om ook nog op tijd bij Mont st. Michel te komen. Dol-de-Bretagne is de volgende, korte, stop. Even in de kathedraal kijken. Middeleeuws. Heel groot maar wat dat betreft zijn we al erg verwend. We hebben al heel wat mooie kathedralen gezien op onze reizen. Dus maar snel door naar Mont st. Michel.
We komen om 5 uur aan bij de berg. En eindelijk kunnen we hem zien. We lopen naar de pendelbus die ons naar de rots brengt. Het begint al aardig te waaien en het wordt wat frisser. We lopen de rots op, heel erg veel trappen, en om 10 over half 6 staan we voor de ingang van de abdij. Nog net op tijd om 6 uur gaat de kassa dicht en om 7 uur moet je er uit zijn. Wat een gigantische abdij met zoveel zalen en kruip door sluip door gangen, niet normaal meer. En trappen, en nog meer trappen, en trappen.....maar blij dat ik hem gezien heb. beneden kopen we de nodige souveniers voor de kerstboom en moe van een hele dag lopen gaan we weer met de pendelbus naar de parkeerplaats. Nog even goedkoop tanken en hop, terug naar de camping waar we een macaronimaaltijd maken. na een koude douche, het warme water was vast op, gaan we onze slaapzak weer in. Morgen gaan we weer verder naar de volgende camping.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooi.......

hanny 2016-06-10 14:09:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.