Onderweg naar Castex d'Armagnac en La Chouette

Frankrijk, Castex-d'Armagnac

6 uur. Tijd om op te staan. Spullen weer inpakken en nog even ontbijten. Koffiebekers vullen en on the road again. In theorie is het ongeveer 750 kilometer rijden en zouden we op tijd arriveren bij La Chouette. Natuurlijk loopt het iets anders.

Willem krijgt een telefoontje dat vrienden van hem verongelukt zijn in Frankrijk. Dat heeft toch wel even zijn impact. Even van bijkomen en horen of er vanuit Frankrijk wat gedaan zou kunnen worden. Afwachten maar. En weer op weg.

Nadat we een tijdje gereden hebben ziet Willem in de verte een file staan. Een ongeluk gebeurd. We kunnen nog net de afslag nemen en daar is een parkeerplaats. Aangezien we toch even niet verder kunnen, parkeren, klep open en koffie zetten. Op ons gemakje wachten we af tot de weg weer open is. Op een gegeven moment komt er een Audi uit Nederland naast ons rijden. Wat nu dan? Ze wijzen naar de boeren zakdoek aan de spiegel van de auto van Willem. In het kader van het boerenprotest. En ineens komen er tegen de ramen van die auto allemaal rode boerenzakdoeken omhoog! Kijk, dit is saamhorigheid!

Na een aantal uren rijden en de nodige stops gemaakt, de temperatuur stijgt al naar 36 graden, komen we bij La Chouette aan. Willem had de locatiemelding aan staan dus Hans en Suzanne stonden al zwaaien op de weg op ons te wachten. We zijn, om kwart over 7 's avonds, gearriveerd.

Eindelijk het welverdiende wijntje en we schuiven meteen aan aan tafel met nog een gezin uit Nederland. Een heerlijke maaltijd wacht op ons. Nadat alle spullen in de Tipi zijn gelegd, ga ik een douche nemen. Het is erg warm. Bij de tipi is alleen maar koud water maar is gewoon welkom. Niet veel later ga ik alvast naar bed. Heerlijk slapen na toch wel weer een bijzondere dag.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoe is het afgelopen meissie met de mensen die een ongeluk hadden? Waren het vrienden van jullie? Ik hoop dat alles goed gaat......ik denk aan jullie ❤🙏💖😍😘💋💋

Hanny...... 2022-07-12 15:53:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.