Rondreis Zuid Afrika

1 jun 2015 - 24 jun 2015

Hallo allemaal!!

Over een week is het zover, Richting Zuid Afrika. Dit is wat we gaan doen. Blijf ons vooral volgen!

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Dag 2 Johannesburg

Dag 3 Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)
Tzaneen wordt ook wel eens de 'fruitbasket' van Zuid Afrika genoemd. Deze regio ligt laag en is daardoor bijna tropisch warm, waardoor u hier dan ook overal fruitplantages zal vinden. Een prachtig groen stukje Zuid Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

Dag 4 en 5 Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

De volgende ochtend verlaat u deze fraai glooiende omgeving om te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park te rijden. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een echte wandeling met ranger maken.

Dag 6 Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met een werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview, de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Voor u naar uw lodge aan de rand van Hazyview rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge op nog geen 20 minuten rijden van het Krugerpark.

Dag 7 Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

Ga vandaag vroeg ontbijten en rij daarna naar het Krugerpark, want als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met Swaziland rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met Swaziland aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in Swaziland, waar u in de loop van de middag aankomt.

Dag 8 Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)

Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika, naar Kwazulu-Natal. Deze provincie van de rietsuikervelden, kleinere wildparken en natuurlijk de Zulu cultuur. U logeert de aankomende dagen in het gezellige plaatsje St. Lucia, aan de rand van de beroemde St. Lucia Wetlands. In de namiddag is het leuk om een boottochtje te maken op het meer van St. Lucia, waar vele krokodillen en nijlpaarden leven.
Dag 9 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands
Vandaag kunt u het St. Lucia Park bezoeken, dat de World Heritage status heeft gekregen, en bestaat uit een prachtig wildreservaat, lagune, mangrovebossen en een unieke flora & fauna doordat het park uitloopt in zee. Tevens is het mogelijk om een gamedrive te maken in het mooie Hluhluwe Nationaal Park, wat op nog geen 40 minuten rijden ligt. Het park is totaal anders dan het Krugerpark en kent een hoeveelheid aan witte en zwarte neushoorns. Een fantastische dag vol hoogtepunten.

Dag 10 St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)

Na het ontbijt reist u verder via de Dolphin Coast naar de omgeving van Durban. Deze Dolphin Coast heeft zijn naam gekregen door de aanwezigheid van vele dolfijnen. In de periode juni en november heeft u ook een grote kans om deze dieren hier te zien en soms zelfs walvissen te spotten. Het vriendelijke plaatsje uMhlanga ligt slechts 50 kilometer van Durban, maar kent een gezellig strand en tevens de grootste shoppingmall (met veel gezellige restaurants en terrasjes) van het land, Gateway Shopping Centre! Lekker genieten van het strand, boulevard en de relaxte sfeer die hier heerst. Tevens kunt u vanuit hier ook een bezoekje brengen aan het Marine Park in Durban, waar u de witte haai kunt zien.

Dag 11 uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)

Vanuit de badplaats uMhlanga rijdt u vandaag door naar de beroemde Drakensbergen. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken of misschien het Royal Nationaal Park bezoeken. De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en huisvesten vele rotstekeningen van de Bushmannen en geven u de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Ga paardrijden, mountainbiken of maak een stevige wandeling.

Dag 12 Drakensbergen

Wanneer u het leuk vind kunt u vanuit uw lodge in Underberg ook de Sani Pass Excursie maken. Met een speciale 4WD gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het koninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogstgelegen café van Afrika, vanwaar u onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht op zowel Zuid-Afrika als Lesotho.

Dag 13 Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)

Vandaag een lange dag want we verlaten de Drakensbergen om richting the „Wild Coast‟ te rijden een minder bekende regio van Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. In deze regio leeft de Xhosa stam en vind u een prachtig landschap afgewisseld met vriendelijke, stoffige dorpjes.
Ons einddoel is vandaag Coffee Bay een klein badplaatsje, dat sinds een jaar een goede verbindingsweg heeft en een leuke plek is om enkele dagen een beetje genieten van het strand, de rust en een stukje Zuid-Afrika dat maar door weinig toeristen word bezocht. Onderweg komt u nog langs de geboorteplaats van Mandela, Umtata en zult u zien hoe populair deze heer nog steeds is. De aankomende dagen logeert u in een vriendelijk familiehotel vlakbij het strand.

Dag 14 Coffee Bay

Vandaag een heerlijke dag relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. Wilt u liever iets actievers ondernemen, dan kan dat hier ook uitstekend. Ga bijvoorbeeld paardrijden, surfen of maak een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie. Of ga op de uitkijk staan voor dolfijnen en walvissen (alleen in het seizoen). Vanuit het dorp worden ook een leuke Township excursie georganiseerd. U ziet het een heerlijke plek om even bij te komen.

Dag 15 Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)

We verlaten vandaag de kust om de binnelanden weer in te rijden. Aan de voet van de Amatola Bergen ligt jullie volgende stop, Stutterheim. U kunt hier een bezoekje brengen aan het Mgwali Village waar u kennis maakt met de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika. De taal die men spreekt heet ook Xhosa, wat een zogenaamde "kliktaal" is. U logeert vanavond wederom in een gezellig Guesthouse.

Dag 16 en 17 Stutterheim – Addo (ca. 200 Km)

Lekker ontbijten vandaag en daarna door naar het Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra‟s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U logeert de aankomende 2 nachten in het Addo Nationaal Park* in een van de kleine cottages.

Dag 18 Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)

Vandaag vertrekken we op tijd om via het Tsitsikamma Nationaal Park naar Knysna te rijden. Wellicht een idee om een mooie wandeling te maken, wat uiteraard een heerlijke start van de dag is. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.
In deze omgeving is voldoende te doen, zo kunt u een bootexcursie maken vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook gewoon lekker genieten van de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

Dag 19 Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)

Vandaag vroeg uit de veren want we rijden door naar Oudtshoorn. Wij adviseren u om via Port Elisabeth en Jeffrey‟s Bay richting Tsitsikamma Nationaal Park te rijden. Als u vandaag lekker vroeg bent gestart kunt u hier een mooie wandeling maken en te lunchen om vervolgens door te rijden naar Oudtshoorn, waar u in de loop van de middag aankomt. Deze kleine stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek en u kunt er een mooie rondleiding met een gids krijgen.

Dag 20 Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Maar voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een landkaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven en de meeste van hen staan open voor publiek, waarbij u dus een rondleiding kunt krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de „tastingroom‟ of met mooi weer op het terras.

Dag 21 t/m 23 Kaapstad (ca. 70 km)

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in de wereldstad, Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Er is het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen. Er is daar een aquarium dat zeer de moeite waard is. U kunt ook een rondrit maken over het schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop de zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon‟s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguins leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

Dag 24 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Dit is dus zo'n beetje de route. Volg ons op onze rondreis!! Ik zal het zoveel mogelijk proberen bij te houden.

Groeten, Christel en Jacco

Alle foto's van deze reis

De reisverhalen van Christelopavontuur volgen

Ontvang een email zodra Christelopavontuur een nieuw reisverslag schrijft.

Reisverslagen

Album bestellen

Bestel van deze reis een prachtig fotoalbum. Hierin staan alle reisverhalen, foto's en locaties van deze reis. Het album wordt automatisch voor je gemaakt zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Maak een fotoalbum van deze reis

Andere reizen van Christelopavontuur

Zoek de zon op @ Portugal 12 apr 2024 - 23 apr 2024
Tour de France... 15 jul 2023 - 30 jul 2023
In de voetsporen van..... 6 jul 2022 - 21 jul 2022
Cuba 2019 28 okt 2019 - 11 nov 2019
Terschelling 7 apr 2018 - 14 apr 2018
Bella San Marino en Venetië 9 jun 2017 - 28 jun 2017
Egypte all inclusive 22 jan 2017 - 29 jan 2017
Tenerife 24 okt 2016 - 3 nov 2016
Roadtrip Frankrijk en Spanje 4 jun 2016 - 28 jun 2016
Fuerteventura 7 apr 2016 - 15 apr 2016
Fez, Marokko 15 jan 2016 - 18 jan 2016
Schotland 2015 14 okt 2015 - 19 okt 2015
Sardinië 2015 6 okt 2015 - 13 okt 2015
Mallorca 2014 7 okt 2014 - 14 okt 2014
rondreis West USA 8 jun 2014 - 4 jul 2014
Toscane, Italie 2013 11 okt 2013 - 19 okt 2013
Istanbul 2013 4 okt 2013 - 9 okt 2013