Addo Elephant Park

Zuid-Afrika, Addo elephant park

Na een ontbijt met cereals en een soort van salade gaan we op weg naar Addo Elephant park. We komen vroeg in de middag aan. Ons huisje is chalet nummer 15. Maar daar kunnen we pas na twee uur in. We reserveren voor twee game drives, eentje dezelfde avond om 6 uur om de nachtbeesten te ontdekken en een sundowner de volgende dag om 4 uur 's middags. Ook hebben we gereserveerd voor het diner en boodschappen gedaan voor het ontbijt. Ons huisje bevat een volledige keuken dus maken we lekker zelf een ontbijtje. We gaan het park in. Al snel spotten we verschillende beesten. Zebra's, olifanten, Red Hartedier, Kudu's en een leeuw die in het zonnetje op zijn rug ligt te chillen. Mooi gewoon. Om half 5 gaan we eten omdat de gamedrive al om 6 uur begint. Jacco had op het plaatje al een T-bone steak gezien en had dus al gekozen. Ik besloot een light maaltijd te nemen. Nou, het light gedeelte moet ik nog steeds ontdekken. Wat een bord vol zeg! Om 6 uur vertrekken we met de jeep het park in. Met dikke, dubbele truien en jassen aan. Capuchon op want het is vreselijk koud. Wel bijzonder om een park in te gaan na sluitingstijd.
Er is geen garantie dat je ook maar een dier tegen komt maar we komen al snel in een groep met olifanten te staan en daarna steken er buffels over. Ontzettend veel, meer dan 100. Verderop spotten we nog een jakhals, stekelvarkens, springhazen en nog veel meer. We blijven stilstaan in het donker naast een olifant die op zijn gemak een hele boom staat te verorberen. Zijn bek is nog niet leeg of hij heeft alweer een volgende slurf met boom om in zijn bek te stoppen. Koud tot op het bot komen we 's avonds aan in ons huisje waar de airco op standje verwarmen gaat om ons huisje warm te krijgen. Een geslaagde dag. We zetten de wekker heel vroeg omdat we vroeg het park in willen.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi zo tussen deze dieren te vertoeven lieverds, geniet er maar goed van, doe ik ook van jullie verhalen xx

hanny 2015-06-19 08:23:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.