Pilot walvissen en Paella, de eerste keer..

Spanje, Los Cristianos

Vandaag is de dag.....we maken een boottrip en we hopen walvissen en dolfijnen te zien. Voor ma Broek de eerste keer dat ze een walvis in levende lijve zal zien.

De boot vertrekt om 11 uur. Uiterlijk half 11 melden. We zorgen dat we er op tijd zijn zodat we goede plaatsen op de boot hebben. Bij de boot wachten we en in het water voor de boot spotten we een hele grote rog. Gewoon voor onze neus. Jacco en ik zitten op de punt van de boot en de Broekjes hebben een mooie plaats achter op de boot. We zien de rog nog een aantal keren voorbij zwemmen.

We vertrekken en het is heerlijk! Kop in de wind en de zon in het gezicht. Kom maar op met die walvissen. De walvissen waar we naar zoeken zijn de zogenoemde pilot walvissen. De Nederlandse naam is de Griend. Van deze walvissen zitten er in dit gebied zo'n 1000. Ze zijn hier vaste bewoners. Reden is de temperatuur van het water, veel eten zoals grote inktvissen en het is er diep. Walvissenluilekkerland dus.

We zetten ons spotoog op en al gauw zie ik in de verte de eerste walvissen. En nog eentje, en nog eentje, en eentje met een jong....te veel om op te noemen. Zo mooi om te zien! Het blijft een geweldige ervaring om ze zo dicht langs de boot te zien gaan. We blijven foto's en filmpjes maken. De trip was de moeite waard, ondanks dat we geen dolfijnen hebben gezien.

Nadat we wat gegeten hebben op de boulevard gaan we terug naar huis om te zwemnen en siesta te houden. Vanavond gaan we terug om wat te eten. Jacco heeft zijn zinnen gezet op paella, samen met ma Broek. Ook weer een eerste ervaring voor haar. Het kan vandaag niet op.



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Klinkt allemaal gezellig, geniet ervan!

marit.is.weg 2016-10-31 23:24:28

Wat een mooie foto's ........nog even genieten hoor... 😘😘😘😘

hanny 2016-11-01 10:59:31

Mooie foto's nog even genieten.....

hanny 2016-11-01 11:27:41

Mooie foto's geniet nog maar van alles....

hanny 2016-11-01 11:31:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.