Vol goede hoop richting Kaap de Goede Hoop

Zuid-Afrika, Kaap de goede hoop

Op naar onze laatste plaats van de vakantie, Kaapstad. vanaf Stellenbosch is het maar een kleine 60 kilometer naar Kaapstad. Alleen pakken wij vandaag meteen het schiereiland erbij en gaan naar Tafelberg National park waar Cape point en Kaap de Goede Hoop bij horen. Een gedeelte van dit park is in maart afgebrand dus daar kunnen we niet terecht. Maar er blijft nog genoeg over. We rijden langs de kustweg en de townships van Kaapstad naar Simon's town. Daar is Boulder beach, het strand waar de Afrikaanse jackass pinquin leeft. En pinquins zitten er genoeg. Inclusief jongen. In de baai erachter spotten we ook nog wat walvissen. Op naar het volgende punt, namelijk Cape point. Voor mij in ieder geval tot de vuurtoren en Jacco neemt nog een pad richting het verste punt van Cape point. Wat een uitzicht, zeg! Of je aan het einde van de wereld bent. Vanaf de vuurtoren zie je ook het punt waar Kaap de goede hoop ligt. Het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Daar aangekomen gaan we, zoals het een goed toerist betaamt op de foto met de borden van de genoemde plaats. Jacco en Christel were here!!

Via de kustweg aan de kant van de Atlantische oceaan gaan we verder richting Kaapstad. Ik heb de route bepaald aan de hand van de kaart en we gaan over de Chesapeak pass. Hmmmm....niet zo'n goed plan met hoogtevrees. En je moet er nog voor betalen ook! Maar het uitzicht over Houtbaai is adembenemend. Of was dat nou toch de hoogte??

Als we vlak bij onze overnachtingsplaats zijn, zien we de Tafelberg. Toch maar even heenrijden en kijken of ie nog open is. En dat is ie. Maar hoe hoger we komen en hoe dichter we in de buurt van de steile kabelbaan naar boven komen, hoe meer mijn hart in mijn keel zit en het lachen is mij al ruim vergaan. Ik zie allemaal kabelbaanbakjes langs de kant van de weg en mijn knietjes slaan bij voorbaat al op slot. Meteen een panniekaanval. Dat wordt hem dus niet. Ik hoef het niet eens te proberen. We draaien om en gaan naar Port View guesthouse waar we een kamer met balkon hebben en waar je over de stad uitkijkt. We lopen nog even richting Waterfront, kijken naar de zonsondergang en we eten nog wat. 's Avonds met de taxi terug naar de guesthouse want in het donker is het niet verantwoord om alleen te lopen. Oja, ondertussen wel bericht gehad dan we morgen om kwart over 6 in de morgen opgehaald worden voor onze haaientrip. Hij gaat door!!!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.