Arches en Canyonland, Utah

Verenigde Staten, Arches National Park, Utah

26 juni 2014


Vandaag zijn we, nadat we boodschappen hebben gedaan bij de Walmart vertrokken richting Utah om naar de Arches National park te gaan. De omgeving bij elke bocht die je om gaat. Prachtige canyons, mooie bergen, en het wordt meer woestijnachtig. Aangekomen bij de Arches weet je niet wat je ziet. Rode rotsen in allerlei vormen en maten. Bogen, losse stenen op elkaar, grillige vormen, het kan niet op.....je blijft foto's maken. Op onze campground aangekomen hebben we een mooi plekje. Er is maar een probleem. Het waait knoerthard. Blijkt er ook nog een lusje afgebroken te zijn van de tent dus mijn naaisetje die ik overal mee naartoe neem, komt weer goed van pas. Jacco slaat de haringen de rotsgrond in en de tent staat solide. Ik vind het echt wel doodeng, met die ernstige wind in de tent. Het lijkt wel of je elk moment gelanceerd wordt. Nadat de tent is opgezet gaan we het park verkennen en een paar arches bezoeken. Omdat het zo ernstig waait kan Jacco zijn firepit niet aansteken en mijn gasstelletje werkt ook niet met ernstige wind. broodjes met jam dan maar als diner. 's Avonds als afleiding naar het amfitheater waar een Ranger verteld over de sterren. Helaas is het op dit moment erg bewolkt en er zijn weinig sterren te bekennen. De wind gaat gelukkig wel een beetje liggen zodat we eindelijk kunnen slapen. Onze tent is rood van binnen van al het zand wat binnen waait maar de omgeving is onbetaalbaar, zo mooi.


27 juni 2014


Toch nog redelijk geslapen. Vandaag gaan we naar de North and South Arch om een hike te doen. Daarna water halen in Moab en door naar Canyonlands. Wij gaan naar het deel wat Canyonlands in the sky heet. je kijkt daar van boven af over ongelofelijk veel canyons. Prachtig gewoon. Niet te beschrijven hoe mooi dit is. Dus zoek het maar op op internet. Prachtige vergezichten waar de Coloradorivier en de Green river samen komen. Bijna onontgonnen gebied waar je elk moment verwacht indianen te zien langskomen. Na de hele dag in canyonland weer terug naar onze camping in de Arches. Daar gaan we weer vlees van de firepit eten en foto's maken van de zonsondergang. Om 9 uur weer een verhaal over pioniers van een Ranger die volgens mij zelf ook nog uit die tijd kwam. Wel erg leuk. Morgen weer verder. Mesa Verde, Colorado staat op het programma. Nu moet ik stoppen want mijn beeldscherm zit vol met vliegjes die op het licht afkomen!!!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.