Jeepsafari!!!!!

Spanje, Costa Calma

Kwart voor 7 de wekker. Vandaag gaan we op Jeepsafari naar het zuidelijkste puntje van het eiland. Dat is het stuk waar je eigenijk niet kan komen met een normale auto.

10 over 8 staat de jeep voor het hotel. De chauffeur, die we gewoon maar even Shaggy noemen, zijn precieze naam weet ik niet meer en Eduardo, de bijrijder en tevens cameraman voor de dag. We halen nog 4 personen op. Twee Duitsers en twee Nederlanders. Op het verzamelpunt in Morro Jable komen we de rest van de groep tegen. In totaal 3 jeeps.

We vertrekken richting Playa de Cofete. Een ruig berglandschap met prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. We rijden langs een zanderig smal pad naar beneden. Beneden aangekomen zien we een prachtig wit strand en een kerkhof. Het kerkhof is daar gebouwd omdat het strand eigenlijk al een groot kerkhof is. De zee is erg ruw aan die kant van het eiland met veel onderstromingen. Vanaf het strand zien we achter ons het huis van Gustav Winter, Villa Winter. De geruchten gaan dat er Nazi's via Fuerteventura naar Zuid Amerika werden geloodst via de Villa van Gustav Winter. Tegenwoordig is het een gezondheidscentrum.

Terug over de smalle weg naar het strand waar we een uur pauze hebben. Punta del Viento. Peggy kan slecht naar beneden omdat er veel rotspartijen zijn om op het strand te komen. Ik klauter via de andere kant over het vulkaangesteente naar het strand. Even met de voetjes in het water. Daarna klauter ik terug en is Peggy me tegemoet komen lopen van de berg af! Heel dapper. Het lopen gaat steeds beter. We wandelen nog wat rond, maken foto's en hop, weer terug naar de Jeep.

Via een hobbelige weg rijden we terug naar de zandweg richting Puerto de la Cruz. Hier staat er een heerlijke lunch op ons te wachten. Sla en aardappeltjes vooraf met heel veel knoflook. Daarna een gigantische schaal met Paella. Lekker hoor! En nog een echte Spaanse sinaasappel na.

De jeep vertrekt richting Punta de Jandia. Dit is het uiterste puntje van Fuerteventura. De golven slaan om de punt heen. Er staat een vuurtoren die niet alleen voor de schepen licht brengt maar ook voor vliegtuigen

Om kwart voor 4 zijn we terug in het hotel. Het was een super geslaagde dag. We drinken eerst koffie en thee, dat hadden we de hele dag nog niet gedaan. Koekjes erbij!! Heerlijk bakkie. Spullen wegbrengen en richting het boekingskantoor voor de trip van morgen......tsja, wat gaan we doen?????? Stay tuned!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk dat jullie altijd zo gezellig bezig zijn. Dagje klonk erg goed. Benieuwd wat jullie morgen gaan doen. Tot wanneer blijven jullie? Nog veel avontuur en lol dames!

Victor 2016-04-11 19:38:48

Wat leuk zo'n safari meisjes. Geniet ervan, wacht met spanning op de volgende rit. Dikke knuf van mij😘👍

hanny 2016-04-12 07:55:53

Was het onderweg "geen abortusweg" daar tijdens de jeepsafari? Leuk verslag hoor.

Jetty 2016-04-12 10:35:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.