Panoramaroute richting Hazyview..

Zuid-Afrika, Hazyview

Even uitgeslapen vandaag. Alhoewel....we lagen zo vroeg in bed dat we beiden om kwart over 6 al wakker waren. Nog even een licht ontbijt, afrekenen, afscheid genomen van Nicole en haar man en daar gaan we....via de panoramaroute naar Hazyview, Hamilton resort. Onderweg zien we nog de nodige dieren. Giraffen, Gnoe's, heel veel impala's en apen. Het begint al een beetje een gewoonte te worden dat we wilde dieren zien in plaats van onze huisdieren. We rijden riching de panoramaroute die door het Drakensgebergte loopt. Een hele mooie weg omhoog de bergen op. Met prachtig uitzicht. Onderweg tanken we nog even bij een heel klein tankstationnetje waar direkt 3 jongens op ons af komen rennen. Ramen wassen, voltanken en grote verhalen over Arjan Robben en het wk voetbal. Ruim 400 rand armer gaan we weer op weg. Onze eerste stop is de drie rondavels. Drie bergen die op de bekende Zuidafrikaanse huisjes lijken en een kloof ervoor om duizelig te worden. Een plaatje! En daar gaan we weer, slingerend door het Zuidafrikaanse landschap. Next stop....Burke's potholes....Watervalletjes en grote gaten in de grond die uitgesleten zijn door het water. Heerlijk rustgevend bij het geluid van het water........of toch niet.....we worden overspoeld door een zwerm van Afrikaanse kinderen in blauwe uniformpjes....een schoolreisje...en ze willen zo graag op de foto..ok, zelfs met oorwarmers op..
Wij gaan weer verder. Jacco maakt een flesje cola open en de dop schiet ongeveer door het plafond. Cola spuit in de rondte. Dat hebben we dan ook weer meegemaakt. Volgend punt, God's window. Het is erg helder weer dus het uitzicht is magnifiek! Dat is dan weer een voordeel van de Zuidafrikaanse winter. Genieten dus. Verder naar Graskop ( Jacco noemt het Graspop, naar het Belgische metalfestival) Terwijl ik de pinautomaat probeer leeg te maken wordt Jacco belaagd dooor verkopers. Nootjes, houten beelden. Jacco leidt ze af.. Daarna naar een supermarkt om broodjes voor de avond te halen. Jacco past op de auto en ik loop als enige bleekscheet in de supermarkt rond. Boodschappen binnen en daar gaan we weer. Op zoek naar de afslag die we moeten hebben. Na een dorpje te hebben gezocht en gevonden maar niet wat we dachten dat het zou zijn beginnen we aan de tocht naar onze overnachtingssplek. Het is nog heel wat kilometertjes rijden en we willen voor het donker aankomen. En we kunnen het niet vinden. Blijken we een weg over het hoofd te hebben gezien. En het begint al schemerig te worden. Toch wel een lichtelijke paniek want in het donker is het helemaal niet te vinden. Na navraag te hebben gedaan bij een ander resort zijn we op de goede weg...En ja, eindelijk zien we het hek van Hamilton parks. Nu nog twee kilometer oprijlaan en terwijl de laatste lichtstralen wegvagen, rijden we de parkeerplaats op. Gered..pffff. Nu op de kamer uitrusten van de vermoeienissen van de dag. Morgen voor dag en dauw op. We gaan via het Krugerpark naar Swaziland.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Waw wat hebben jullie al veel gezien zeg. prachtig !

Anja 2015-06-08 19:45:10

Fantastisch dit!!! Ooit wil ik hier ook nog naar toe!

Miranda 2015-06-08 22:06:12

Ik heb nog 800 foto's. En dat na een week. Het is ook zo mooi.

Christelopavontuur 2015-06-08 22:16:52

Wat mooi is het daar en wat zien en beleven jullie veel ontzettend leuk om te lezen!

Diana 2015-06-10 07:40:43

Wat heerlijk om dit alles te lezen lieverds, op naar het volgende verslag. Veel plezier en geniet, mam xxxx

Hanny 2015-06-11 14:34:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.