Effe snorkelen!

Egypte, Napoleon island

Vandaag is het snorkeltime! Was nog wel de vraag of we wel weg konden. Jacco kreeg gisteren na het eten een koortsaanval en was helemaal niet lekker. Maar na een nacht slapen en een ontbijtje in Castello toch op pad.

Om 10 voor half 9 stond de bus voor. Een aantal hotels langs en daarna richting de boten. Wij werden naar een aparte boot gedirigeerd. Het had allemaal wel wat meer structuur kunnen hebben, maar goed. Op de Sunrise zaten we met niet meer dan 30 personen. En het was een grote boot!

Na 3 kwartier varen kwamen we aan bij Napoleon island. Daar gaan we onder begeleiding van een gids op zoek naar Murene's en Napoleon vissen. En gezien dus! Murene alen van zeker 3 meter en Napoleon vissen van een kleine 2 meter. Geweldig! En ook mooi koraal op deze plaats.

Daarna gaan we een kwartier verderop voor anker om vrij te snorkelen. Veel verschillende vissen gezien in de mooiste kleuren en verschillende soorten en kleuren koraal. Ook helaas veel koraal was dood is. Letterlijk doodzonde! Ook zagen we toen we weer aan boord waren een aantal "Free Willy's" oftewel chinezen die met hun zwemvestjes en snorkels afgedreven waren van een andere boot en geen idee hadden hoe ze ook maar terug moesten komen! Heel grappig om te zien voor ons, niet zo grappig voor de bemanning van de boot want die moesten erheen zwemmen en met duwen en trekken die chinezen terug aan boord krijgen.

Lekkere lunch aan boord en dan aanleggen voor een uurtje strand op Paradise island. Even gezwommen en gekeken naar weer een groep chinezen die zoveel gekke foto's stonden te maken van elkaar en de zee dat het wel een comedy leek. Vermaak ten top hier dus! Na een uurtje worden we weer naar onze boot gebracht en gaan we richting de haven. Onderweg spot Jacco nog wat dolfijnen. Een geslaagde dag. Vanavond en morgen rustig aan omdat we donderdag vroeg op moeten. We gaan met een price excurise richting Luxor! De foto's komen zo snel mogelijk bij de verslagen. De wifi is helaas traag :(.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hi lieverds, mooi verhaal meis en mooie foto's. Hoe gaat het met Jacco? Morgen maar wat rustig aan doen, even relaxen, 💋💋

hanny 2017-01-24 22:12:14

Mooi verslag gelukkig is Jacco opgeknapt. Geniet er nog heerlijk van samen. 🏖🌞gr. Matthijna en Bert

Matthijna 2017-01-27 10:53:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.