Alle zegen....ehhh........regen.......komt van boven.

Spanje, Klooster van Poblet

Kloostertijd! Na goed te hebben gecontroleerd wanneer de openingstijden zijn, gaan we vandaag twee kloosters bezoeken. Het klooster van Poblet en het klooster Santes Creus. Het zijn Cisteriaanse kloosters waarvan het klooster in Poblet nog steeds in gebruik is. En heel commercieel is. De entreekaartjes kosten 7,50 per stuk. We hebben dus bijna dat klooster weer gekocht! En toen begon het wachten.......waarop? Geen idee. Het blijkt dat je niet zelf het klooster in mag en dat er iemand komt die met grote sleutels de deuren openmaakt en je met een groep naar binnen kan. Er was een groep met Franse bejaarden waar wij achteraan hobbelden. Van de binnentuin, naar de gebedszaal naar de bibliotheek, de kerk en de slaapzaal. Om kwart voor een zijn we er klaar. Het is zelfs een beetje fris in de bergen. We eten een broodje op de parkeerplaats en gaan richting Sante Creus. Daar zijn we maandag al geweest maar stonden toen voor een dichte deur. Het was even lastig om de weg te zoeken, Spaanse bewegwijzering is niet altijd even duidelijk. Aangekomen bij Sante Creus begint het spontaan te regenen! Ook dat nog. Dan maar een trui aan en toch naar de ingang. Verrassend is de entree hier maar 4,50 per persoon. We kunnen meteen de filmzaal in waar de engelstalige versie draait over het klooster. Met veel verschillende technieken wordt ons verteld hoe de monniken leefden in dit klooster. Inderdaad leefden want dit klooster is 150 jaar terug al verlaten. Met de folder met duidelijke uitleg in de hand lopen we daarna door het klooster. De rust is te voelen. Heel mooi en zeker de moeite waard.

Terug op de camping kleden we ons snel om en nemen we weer een duik in de zee. Even opfrissen want het kan morgen nog best wel eens slecht weer worden. We halen vlees voor de barbeque, eten heerlijk en op dit moment hoor ik op de achtergrond Spanjaarden juichen. Er is zeker gescoord met voetbal.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi vakantie gangers. Jullie hebben al veel gezien en meegemaakt. Fijne vakantie heerlijk geniet ervan. Grt Bert en Matthijna

Matthijna 2016-06-18 09:49:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.