Pisa, de scheve toren van.....en Montecatini Alto

Italië, Pisa


Vandaag maar weer met de auto op pad. Pisa is de bestemming. Lucca hebben we voor vandaag laten vallen omdat we dit keer graag voor het donker thuis zijn na de kamikazerit van gisteren.

Na het ontbijt lopen we naar de parkeerplaats om ons autootje op te halen. De navigatie moet ons naar een parkeerplaats in Pisa leiden. Vermijd de snelweg hebben we ingetikt....dan weet je het nooit met Bep. We komen in een plaatsje voor spoorbomen te staan, ongeveer 20 minuten....alle treinen weg...en toch bomen dicht....daarna allerlei slingerweggetjes. En ineens zagen we hem....de scheve toren van Pisa.....nu daar nog terecht komen...

Gelukt! Geparkeerd bij de PAM....een supermarkt. We lopen naar het veld waar alles staat...de Duomo, een Bastille, een galerijgang met allemaal graven en natuurlijk de toren......scheef joh....vind je het gek, om er op te mogen moet je 18 euro per persoon betalen....hij hangt scheef van al het geld dat ie verdiend...

Toch mooie foto's gemaakt en daarna nog even door Pisa gewandeld. Maar buiten het veld met de attracties is er verder niet veel te beleven. Om 3 uur maar terug richting Montecatini Therme.

Aangekomen in Montecatini rijden we eerst even langs het kabelbaantje om te kijken of hij nog steeds gaat. Boven op de berg ligt namelijk Montecatini Alto. Er gaat een soort van kabeltreintje omhoog wat al gaat sinds omgeveer 1850. Zoals bij de meeste bekend heb ik gigantisch hoogtevrees en is dit niet een van mijn favoriete hobbies. Maar goed, we gaan omhoog in het treintje en we komen boven op de berg in een heel klein, oud dorpje terecht. We hebben de kerken bezocht en we zijn er helemaal omheen gelopen. Zo gebeurd, maar wel even leuk om te zien. Om half 7 maar weer met het treintje naar beneden. Ik heb het overleefd.

Om te voorkomen dat we weer tegen een magnetronmaaltijd aanlopen, gaan we naar het eettentje van eergisteren. Ik weer de lekkere Bruscetta en daarna spagetti Carbonara en Jacco een bord vol met verschillende soorten worst en daarna Ravioli. Heerlijk koppie koffie na...genieten.

Nu maar weer even bijkomen van de dag. Ik heb nog steeds een snotkop en dat kost erg veel energie. Morgen is Florence weer aan de beurt,,,de dagen vliegen om...

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.