Van Soller naar het Schildersdorp (kunstenaarsdorp eigenlijk)

Spanje, Deia

Vanochtend snipverkouden wakker geworden. Dat was nou net niet de bedoeling. Maar dat mag de pret niet drukken. Na het ontbijt gaan we gewoon weer op pad. Het weer ziet er nog niet denderend uit, erg bewolkt, maar de temperatuur is gewoon goed. We gaan weer richting het Tramaturagebergte. Dit keer om een aantal andere plaatsen te bezoeken.

Allereerst rijden we richting Soller. Dat kan per ouderwetse trein vanaf Palma maar omdat wij een auto hebben gaan we gewoon weer met de Ford Siesta. Dan komt op een gegeven moment de keus. Door de berg heen met de tunnel of er over heen met heel veel bochten. En natuurlijk....wij gaan er over heen! Onze navigatie Bep kon deze route gewoon niet aan. De bochten zaten zo dicht op elkaar dat ze een grote vlek aangaf. Zo kort en scherp waren de bochten. En dat zo'n 7 kilometer lang. Jacco had weer de tijd van zijn leven. En onze Ford Siesta werd gewoon weer een Ford Fiesta, zo erg moest hij zijn best doen. Aan de andere kant van de berg komen we aan in Soller. Overal auto's geparkeerd maar wij vinden een niet zo duidelijk aangegeven parkeergarage waar je gratis op zondag mocht parkeren. Ideaal en niet ver van het centrum. In het centrum aangekomen zijn we nog net op tijd voor de ouderwetse tram richting Port de Soller. En hop, daar gaan we met het trammetje. Ondertussen is het alweer erg warm geworden. In Port de Soller aangekomen lopen we eerst naar de Supermercado om stokbrood en ham te halen. Deze eten we weer zittend op een bankje op. Nog even van het uitzicht over de baai en aan de andere kant over zee genieten en weer terug richting de tram via de gezellige boulevard. We moeten verder en de tijd staat niet stil. Met de trein terug naar Soller. Daar kijken bij de kerk. Laat die nou net gesloten zijn. Is dat even pech hebben!!

Daar gaan we weer! Volgende stop: Deia, het kunstenaarsdorp. Robert Graves, Andrew Lloyd Webber en Michael Douglas hebben hier een huis. Het dorpje ziet er uit alsof het gewoon egen een berg is aangekwakt. Maar helaas......nergens plaats meer om te parkeren. Dan eerst maar door naar de volgende stop.

Valdemossa: Na een tijdje zoeken een parkeerplaats gevonden en we lopen het centrum in. Ik was hier al erder geweest en ik verheugde me op een toegangskaartje voor het Kartuizerklooster en misschien wel een optreden in het klooster waar Frederic Chopin in 1838 de winter heeft doorgebracht. Maar...niets, nakkes, nada. Gesloten!!!!Dan maar even door het leuke plaatsje rondlopen en een ijsje eten. Wat foto's maken van de mooie kerktoren en maar weer terug naar de auto. We gaan nogmaals proberen om in Deia een parkeerplaats te vinden.

Deia: Na een mooie rit door de bergen met uitzicht op zee doemt Deia weer op aan de horizon. Het ligt nog steeds tegen de erg gekwakt en we vinden een parkeerplaats. Recht voor de weg omhoog naar de burcht en de kerk. Door de eeuwen heen werd dit stadje bevolkt door verschillende dichters en schilders zoals Robert Graves en Pablo Picasso We wandelen door de rustieke en artistieke straatjes die nog helemaal in de oude staat zijn gebleven. Bovenaan gekomen heb je prachtig uitzicht en het kleine, bijzondere kerkje is zowaar open!Na foto's te hebben gemaakt lopen we weer de berg af naar de auto. Ondertussen is het kwart voor 5 en we moeten nog een 80 kilometer terugrijden over smalle wegen. We nemen dit keer wel de tunnel bij Soller. En dat ging wel supersnel. Mag natuurlijk ook wel want het is een tunnel waar je tol moet betalen.

Om 6 uur terug in het hotel waar het peens hard begint te regenen! Een buitje voor het stof moet je maar denken. We zijn allebei bekaf en nadat we hebben gegetenopen we nog snel even naar de overkant van de straat op souveniers voor in de kerstboom te kopen en met koffie in de hand snel terug naar de kamer. Weer een dag om. Time flies when you're having fun!!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Jullie hebben toch all in??? Genieten jullie niet echt van of wel? Sonde want is altijd zo lekker en zo veel!

Moniek 2014-10-12 21:32:30

Was weer een mooi verslag schat. En super mooie foto's.......genieten jullie nog maar even lieverds. Het weer hier bij ons is nog steeds lente achtig, alleen vroeg donker en 's morgens ook nog lang donker. Maar verder is het nog steeds heerljk herfst weer. Fijne dag nog lieverds xxx

Hanny 2014-10-13 08:13:08

@Moniek. We eten 's ochtends en 's avonds in hotel en heel soms lunch. Na het avondeten koffie en cocktails. Maar we willen toch ook wat zien!

Christelopavontuur 2014-10-13 08:53:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.