Van boottocht tot Bingo...

Spanje, Cala Millor

Na de drukke dag van gisteren en het minder goede weer dat op komst is (ik hoop nog stilletjes dat dat pas is wanneer wij weer naar huis gaan) vandaag maar de boottrip langs de rotsachtige kust van noordoost Mallorca. Om 10 uur vertrekken we vanaf het opstappunt bij ons strandje. En het is heerlijk om aan het dek van een boot te zitten in de zon met de wind in je gezicht. En dan ook nog een schitterend uitzicht. De boot is tegelijk ook een glass bottom boot dus in de drijvers zitten ramen zodat je naar de vissen kan kijken. Eerst varen we langs uitgesleten grotten waarin je de stalagmieten en stalagtieten goed kunt zien. En dat vanaf zee!! In een van de grotten vaart de boot met de neus in en een van de bemanningsleden gooit brood in het water. De vissen schieten omhoog naar dit voor hun lekkernij. Ik kijk beneden door het raam en zie heel veel kleine kwalletjes en scholen vissen. Na deze stop doen we een paar plaatsen aan om mensen op te pikken en af te zetten. Cala Romantica, Porto Cristo, Cala Millor.

En dan weer op de terugweg. Hier stoppen we even in Sa Como en gaan daarna in een baai liggen waar er even gezwommen en gesnorkeld kan worden. Jacco ligt al bijna in het water voordat de boot stil ligt om maar zo snel mogelijk vissen te kunnen spotten. Helaas niet veel vissen hier en de enige die hij vanaf het onderwaterlandschap ziet is ondergetekende die weer door het glas naar buiten kijkt. Na een kwartiertje varen we verder naar een " Piratengrot" waar we weer helemaal in varen. Mooi om te zien hoe de natuur zijn werk heeft gedaan en waar de zee de rotsen gevormd heeft. We vertrekken weer en daar is ie.....een vliegende vis.....vast verdwaalt want hij was helemaal alleen, maar supersnel.

De laatste baai waar we even stoppen heeft een grot waarin een jongen aan het klimmen is. Alleen maar aan zijn handen en geen andere hulpmiddelen. Dan moet je toch wel sterk zijn. Ook zien we een hele grote zwarte vis waarvan we nog niet ween wat het was. Later maar eens opzoeken. Nog een half uurtje met het hoofd in de zon en de wind en dan zijn we terug bij het begin. Onze eigen baai.

We lopen terug naar het hotel en we zijn nog op tijd voor de lunch. Even wat eten en dan weer onderweg met onze luchtbedden en snorkels naar het strand. Nog even genieten van de zon. Er zijn grote scholen vissen te zien, maar nu ben ik de onderwatercamera
vergeten. Dan later nog maar eens foto's maken.

De lucht begint te betrekken en om half 6 gaan we terug naar het hotel. Fris gedouched gaan we wat drinken. Jacco neemt een cocktail van het huis waar heel wat drank in ging. Maar goed, we zitten " All Inclusive". Hup, weer door naar het buffet en na weer heerlijk te hebben gegeten gaan we buiten op het terras aan de koffie. Jacco besluit dat we mee moeten doen aan de bingo..... tsja.......en die begint pas na de kinderdisco.......Twee cokctails en vier koffie later gaan we eindelijk beginnen. Gelukkig niks gewonnen (of eigenlijk toch wel Jacco maar heb je gewoon geen Bingo geroepen?) want het had nooit meer in onze handbagage gepast.

Nu even bijtrekken en het verhaal schrijven met " live muziek" van de overkant van de straat op de achtergrond. Adios amigos!!


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi zo'n boottocht, en weer mooie foto's. Die onderwater foto van Jacco is leuk. Ik hoop dat jullie nog een tijdje kunnen genieten lieverds. Groetjes xxx

Hanny 2014-10-11 04:31:59

Prachtig! Ik hoop ook voor mij dat het slechte weer nog lang wegblijft, dan kan ik blijven genieten van jullie buitenavonturen.

Ilona 2014-10-11 12:50:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.