4 van de big 5......Check!!!

Swaziland, Hawane

6 uur staat de wekker maar we zijn voor die tijd al wakker. Het was weer vroeg slapen, zo rond kwart over 9, dus dan ben je ook lekker vroeg wakker. Vandaag gaan we richting Swaziland, via het Krugerpark. Half 7 krijgen we bij de poort ons ontbijt in zakjes mee en daar gaan we weer. Eerst even tanken. De ramen worden gewassen. De zon komt op, een plaatje! Om kwart over 7 staan we bij de ingang van het Krugerpark. Ik vul de formulieren in, ga naar de registratiebalie waar ik de bon voor de wildcard laat zien en met de toegangsbewijzen in de hand gaan we op pad. Vol verwachting klopt ons hart....Nou, viel dat even tegen. Na een half uur rijden nog geen Impala gezien...en al helemaal geen andere dieren. Net voor onze ontbijtstop zien we dan eindelijk een aantal giraffen en daarna spot ik nog buffels en wrattenzwijnen. We zijn erg verwend de afgelopen dagen. Na het ontbijt gaan we weer op pad. We komen meer impala's tegen en in de verte een boom met gieren. Toch nog iets. We zijn bijna aan het einde van onze route, we moeten namelijk door want het kan soms wel even duren bij de grenspost naar Swaziland. Nog even naar een stop om een sleutelhanger voor onze reiskerstboom te kopen. En even dacht ik dat ik het niet goed zag.....ja hoor!!! Neushoorns!! Dat is nummer 4 van de Big 5. Geweldig! Met veel moeite krijg ik ze op de foto. Enthousiast als we zijn geven wij aan voorbijgangers aan dat er neushoorns lopen. Zeggen deze beste mensen....verderop lopen ze twee meter van de weg af. Wij haasten ons die richting op en ja hoor!! Op nog geen twee meter afstand van de auto. Twee joekels van neushoorns. Veel foto's verder komen we bij de shop aan waar we de nodige souvenirs van het Krugerpark kopen. We komen hier nu niet meer terug. Op de weg richting de gate zien we nog een aantal dieren over de weg lopen, Zebra's, Pumba, het wrattenzwijn, Koedoes, en natuurlijk impala's. Nadat we de poort uitgereden zijn rijden we over een brug, Daar zien we nog nijlpaarden, olifanten, krokodillen, eenden en vissen. Onze dag kan nu niet meer stuk.
Maar we moeten nog even rijden dus we gaan snel op pad. Bij de grens van Zuid-Afrika aangekomen gaan we naar het departure loket en krijgen we een stempel in ons paspoort dat we Zuid-Afrika verlaten. We dachten nog, goh, dat gaat makkelijk... 50 meter verder moesten we de auto weer uit om naar de immigrationdienst van Swaziland te gaan. Ook daar stempels gekregen om het land in te mogen en betaald om over de tolweg te mogen rijden. De douane doet de slagboom voor ons open en we rijden Swaziland in. Ineens een heel andere omgeving. Swaziland is er mooi. Mooie natuur, bergen en het is zondag, de mensen lopen er heel erg netjes bij. Na ongeveer twee uur rijden komen we aan bij Hawane resort. We worden naar ons hutje gewezen. Een authentiek Swazilands huisje. Het is gemaakt van beton, riet en klei. Ziet er primitief uit maar voldoet prima! We relaxen even in het loungegedeelte van het restaurant en Jacco gaat daarna in het betonbad liggen. Ik zet foto's op mijn ipad zodat jullie natuurlijk ook kunnen zien wat wij hebben gezien. We heben al een aantal dagen geen wifi dus wanneer jullie dit lezen dan krijgen jullie een hele berg! Morgen vertrekken we weer uit Swaziland en gaan we richting st. Lucia. Daar zullen we twee nachten verblijven. See you later!!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Weer een mooi verslag meis, en jullie maken het nog steeds goed lees ik, en genieten volop. Nou ik ook met jou mooie verslagen. In afwachting van volgende verslag, dikke kus voor jullie xxxx mam

Hanny 2015-06-11 14:39:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.