Van Tzaneen naar Hoedspruit.....en onze eerste gamedrive.....

Zuid-Afrika, Hoedspruit

Na een lekker Engels ontbijtje, gemaakt door Joyce en geserveerd door Richard, verlaten we Granny Dot's op weg naar Hoedspruit, waar we twee nachten zullen verblijven in Kubu safari lodge. Het is een lange, saaie weg. Maar wanneer de private reserves beginnen zien we apen en onze eerste olifanten! Dat is een bijzondere ervaring.

Vroeg in de middag arriveren we bij Kubu safari lodge. Op de weg naar het hek komen we de eerste wrattenzwijnen tegen die onder het hek door gekropen zijn. Ik maak het hek open (en sluit deze natuurlijk ook weer) en we rijden naar de lodge. Het is er erg rustig. We worden ontvangen met een drankje door Nicole, de eigenaresse. De lodge biedt ruimte aan 100 personen. Maar ach, wij zijn de enige twee deze dag. De hele lodge voor onszelf. We krijgen een upgrade en mogen gaan vertoeven in een van de nieuwere lodges. Smaakvol ingericht langs een pad waar veel dieren langs lopen en met een waterpoel achter ons.

Kubu is een open lodge dus je weet nooit welke dieren er komen. We zien meteen al Nyali's. een hertensoort. Maar er schijnt ook een groepje met zebra's te zijn die af en toe langs komen en wanneer wij richting het hoofdgebouw gaan komen we oog in oog met deze zebra's. Mooie beesten en bijzonder om ze gewoon naast het zwembad te zien staan. Om kwart over drie vertrekken we samen met Tuly, onze chauffeur richting een private park Klaserie/Timbavati. Daar aangekomen staat er een safari jeep op ons te wachten met daarin twee gidsen...twee Belgen, Jochem en Mila, die een half jaar geleden Belgie achter zich hebben gelaten om hun droom waar te maken. Safari's in Zuid-Afrika. Jochem leidt ons door het park heen en laat ons verschillende beesten zien zoals buffels, Impala's, zebra's, een nijlpaard die onder water ligt waardoor het net een grote rots is. Wanneer we verder gaan gaat de radio piepen en heerst er grote opwinding onder de chauffeurs van de verschillende jeeps. We draaien snel om en Jochem scheurt door het reservaat. Bij de plek aangekomen moeten we op onze beurt wachten. En ja hoor......een heuse leeuw die op zijn gemak rond ligt te kijken. Jochem rijdt de jeep zo ver hij kan. We maken mooie foto's. Het is een van de drie mannetjes die in het reservaat leven. Nog even nagenietend gaan we weer op weg. En daar staan we ineens midden in een groep olifanten met jongen. Indrukwekkende beesten. Ze lopen op nog geen twee meter van de auto vandaan. Verder zien we dezelde avond nog een buschbaby, dat is een aapje met hele grote ogen, een civetkat, een hele grote uil en heel veel sterren!! Kortom, een geslaagde avond. We eten nog wat in de lodge en om 9 uur zijn we uitgeteld. Morgen gaan we vroeg op pad voor een safaririt door het Krugerpark.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie rit lieverds, en zo mooi om deze dieren te zien. Ik geniet met jullie, dus op naar het volgende verslag. Dikke kus xxxx

Hanny 2015-06-11 14:24:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.