Twin Falls, Jerome- Idaho

Verenigde Staten, Jerome, Idaho

11 juni 2014

Weer vreselijk vroeg wakker. Vannacht voor het eerst in de tent geslapen. Even wennen. Veel geluiden en heel erg veel wind in Ely. Het voordeel is dat we vroeg weg kunnen. Maar eerst ontving ik het vreselijke bericht dat de man van mijn vriendin is overleden. Dat is weer even slikken. Bij deze wens ik haar dan ook heel veel kracht en sterkte.

Terwijl ik het ontbijt maak, bacon en ei op een broodje en een bakkie koffie zet, ruimt Jacco de tent op en zorgt dat alles klaar is voor vertrek. Weer een lange en saaie rit voor de boeg richting Idaho. Het weer is wel opgeknapt dus vol goede moed beginnen we aan de tweede etappe. Jeetje, wat is dat een vreselijk saai stuk. We moeten regelmatig wisselen met rijden omdat je anders in slaap zou kunnen vallen. Hoe verder we richting Idaho gaan, hoe meer sneeuw op de bergen. Dat belooft niet veel goeds voor de komende dagen.....

Bij het plaatsje Jackpot gan we de grens over. Jackpot bestaat alleen maar uit casino's, verder niets. Nog net voor de grens. In Idaho is gokken verboden. We gaan ook weer een uur in de tijd vooruit. Om twee uur komen we aan op de KOA camping in Jerome, zetten razendsnel onze tent op en gaan we meteen op excursie naar de Soshone waterfalls. Het is ondertussen weer erg warm. Daarna bij de hoogste brug van Idaho staan wachten tot er iemand af zou springen. Het is namelijk een van de twee plaatsen in de USA waar basejumpen legaal is. Maar de persoon waar wij naar staan kijken durft niet en druipt af.

Via de KFC, waar we een bucket met kip halen terug naar de camping en lekker op tijd slapen.

12 juni 2014

Heerlijk geslapen maar wel koud gehad. Dus later een deken kopen. Dus weer op naar de Walmart. Ook voor de boodschappen want vanavond gaan we het vuur aansteken in de firepit en daar hoort volgens Jacco gewoon vlees bij.

Dan naar de tourist office waar twee hoogbejaarde mensen ons info geven waar we heen kunnen. We gaan richting de Hagerman fossile beds. Daar hebben ze gigantisch veel fossielen gevonden en de skeletten van 200 paarden, de Hagerman paarden genoemd. Deze soort is zoveel miljoen jaar geleden ook ineens uitgestorven. En via de route die we van de plaatselijke ranger hebben gekregen gaan we naar wat uitzichtpunten over de bergen waar die fossielen gevonden zijn en naar het uitkijkpunt van de Oregon trail. Een grote vlakte waar ze vroeger met paard en wagen overheen gingen richting Oregon omdat dat het beloofde land leek. Met alle gevolgen van dien.

Terug in Twin falls zijn we naar de lokale planetarium geweest met een film en een lezing over de sterren die wij in de avond kunnen zien.

Op dit moment zitten we bij de tent en heeft Jacco even gezwommen. Zometeen even naar de Target om een oplaadmechanisme op zonne-energie te vinden voor het opladen van de apparatuur. Deze lopen snel leeg. Morgen gaan we richting Craters of the Moon en logeren we in Arco. De temperatuur daalt hier en ze verwachten zelfs sneeuw op het moment dat wij in Grand Teton zijn. dat wordt spannend!! See ya later, Alligator!!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.