Florence/ Firenze

Italië, florence


Nadat Jacco het klokje rond heeft geslapen, van 8 tot 8, gaan we voor het eerst naar ons italiaanse ontbijt. Wat broodjes, croissantje, mortadella en een straffe bak koffie. Maar wel voldoende.

Dan besluiten we om toch maar wat te gaan doen, ondanks dat Jacco nog niet helemaal top is. Met de trein dus maar, dat is in dit geval het beste. We lopen naar het station, Montecatini centro. Ongeveer 10 minuten van ons hotel af. En dan begint de strijd om het kopen van een treinkaartje. Heel gepensioneerd Montecatini probeert kaartjes uit een automaat te krijgen maar lezen de gebruiksaanwijzing niet. Dus daardoor missen we de eerste trein. Gelukkig komt er over 20 minuten weer eentje. De kaartjes worden gekocht voor Firenze, of voor ons het meer bekende Florence. We zien wel hoe lang we het volhouden.

Na 50 minuten in de trein komen we aan op station Firenze Santa Maria Novella. We schaffen eerst een plattegrond aan, dat maakt het een stuk makkelijker. En de eerste kerk ligt aan de overkant van de straat. Santa Maria Novella. Een prachtige kerk met veel grote kunststukken. Hij is zo groot dat we er bijna een uur rondlopen.

Dan is de Duomo aan de beurt. Van buiten een schitterende kerk, van binnen sober, op de vloeren en de koepel na. Jacco loopt nog even te pruilen want hij wil zo graag helemaal naar boven in de koepel. Maar dat kan echt nog niet. De volgende keer als we in Florence zijn dan maar, want we gaan het niet redden in 1 dag. Ondertussen is het al bijna 2 uur en we hadden een poster gespot met Hard Rock Cafe Firenze erop. Daar willen wij natuurlijk meer van weten. Weer eentje voor de verzameling en voor de puntjes. Hij schijnt op de Piazza de Nationale te zitten en daar zitten we volgens de kaart vlak bij. Op het plein aangekomen kijken we in het rond en ja, daar zit ie.......in een oud gebouw waar voorheen een theater in heeft gezeten. Een geweldige locatie. We moeten nog wel 20 minuten wachten voordat er een tafeltje voor ons is, maar met een pieper in de hand waarmee we opgeroepen worden gaan we nog even rondstruinen tussen de uitgestalde spulletjes.

Aan ons tafeltje neem ik een fish and chips en Jacco zijn oude vertrouwde Trio Combo. En maar hopen dat ie dat nu al aankan.....koffie na en dan naar de volgende stop.....de Ponte Veccio....

Over de brug gelopen en foto's gemaakt van alle kanten. Daarna langs de medicigebouwen naar het plein waar de beelden staan van Neptunus, David en de onthoofding van Medusa. Ook nog even naar een leuke straatartiest gekeken die mensen op een leuke manier voor de gek hield.

We struinen verder door een aantal straatjes en we pakken zo nog een aantal kerkjes mee en een orgelconcert. Daarna is het sluitingstijd voor de gebouwen en zullen we bezoeken aan de Medicikerk en de bibliotheek uit moeten stellen tot de volgende ronde. We lopen over een gezellige markt richting het station. Daar kopen we kaartjes voor de trein terug en om 10 voor half 7 gaan we richting Montecatini. We hebben het toch nog lang volgehouden.

Na 50 minuten terug in Montecatini Centro waar de zon net onder is gegaan maar de temperatuur toch nog een aangename 19 graden is. We lopen langs de gezellige, maar dure, winkes weer terug richting het hotel. Jacco loopt nu op zijn laatste benen. Het is letterlijk en figuurlijk mooi geweest voor vandaag. We hebben al een kaartje gekocht voor de trein, dus morgen het vervolg van Firenze.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.