Siena, San Gimignano

Italië, Sienna

AAarghhhhh, opgestaan met een keelpijn en een hoofd vol snot...en bedankt Jacco......snel wat paracetamolletjes en we kunnen weer....

Vandaag op het programma....met de auto naar San Gimignano en Siena....maar niet voordat we langs de Coop zijn gereden om brood en vleeswaren te halen voor onderweg. Een lekkere foccacia met pecorino en mozarella. Dat zal lekker smaken.

En daar gaan we, we rijden bij de donkere wolken boven Montecatini terme weg......tenminste...dat proberen we....en daar ligt ineens onze eerste stop, San Gimignano...een mooi vestingsstadje boven op een berg. En ook nog autovrij. Een plaatsje met een fezellige sfeer en mooie straatjes die je naar prachtige uitzichten over Toscane leiden. Helemaal goed dus.

Na een tijd rond te hebben gelopen besluiten we terug te gaan naar de auto, we moeten nog verder. Maar eerst het lekkere broodje klaarmaken en ratsjjjjjj......scherp mes......fikse jaap in mijn vinger...het bloed spuit er uit! En natuurlijk dit keer geen pleisters mee. Dan maar hard drukken met de zakdoek....en in de andere hand natuurlijk dat broodje...jummie...

Volgende stop....Siena...ook weer een vestingstad met een geweldig mooie kerk, niet te geloven...van buiten en binnen. Volgens Jacco de mooiste die hij ooit heeft gezien...en hij heeft er zeker al veel gezien. Kaartjes voor alles gekocht en ook de crypte, het panoramapunt en het museum bezocht....tenminste....Jacco het panoramapunt. Was heel erg hoog, dus niets voor mij....ik heb ondertussen lekker een ijsje gegeten, al zittend op de trappen van het museum.

Nog even op het grote plein midden in Siena gezeten en daarna toch richting huis....het was ondertussen al bijna 6 uur. De auto opgehaald uit de parkeerplaats van de Duomo en gaan maar weer...dat gaat goed totdat het donker begint te worden.....rijden in Italie is soms gekkenwerk, rijden in Italie op regionale wegen is gedurft, rijden in italie op regionale wegen in het donker is een drama.....geen lijnen, geen licht....niets....en dan hebben we onze laatste troef...rijden in Italie op regionale wegen in het donker met regen!!!! Dat is een regelrechte kamikaze actie....maar het is gelukt..Jacco brengt ons veilig terug. Nu nog even eten......over belevenissen gesproken....

We besluiten aan het einde van de straat wat te gaan eten in een eethuisje...we krijgen een kaart...we bestellen...en achter ons begint iemand in de vriezer te graven...haalt onze menu's er uit en warmt ze op in de magnetron!!!! Staan er achter ons 6 magnetrons op elkaar en zo maken zij het eten....voordeel.....binnen 5 minuten eten....nadeel......hoezo eten???? En aan het einde ook nog 22,50 kwijt zijn aan het " eten" en drinken.....verbazend en weer een wijze les.....eerst kijken of er een echte keuken is......Tot morgen!!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.