Nooit saai in Venetië!!!!!

Italië, Venezia

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje verwelkomen we Klaas om 9 uur op de camping. Hij is om 7 uur vertrokken vanaf het Gardameer. Na een kopje koffie vertrekken we met de bus naar Venetië. Na de aankoop van een dagkaart voor Klaas gaan we met de taxiboot naar ons eerste punt. Daar lipen we rond in de Duomo en de heren gaan de toren in voor het uitzicht. Beneden staat een Nederlandse groep filmpjes te maken voor een trouwerij met veel zang en dans.

Volgende stop: San Marco plein. We gaan het Dogenpaleis bezoeken. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Wat groot en wat een pracht en praal. Heel erg mooi.

Jacco en Klaas gaan daarna in de rij staan voor de Duomo en ik ga in de schaduw mijn verslag schrijven. Wanneer ik ze op het balkon zie staan loop ik naar de Duomo om foto's van ze te maken. En meteen zie ik dat de kerk is afgesloten. Bijzonder want ze staan toch nog echt op het balkon. Politie en militairen met mitrailleurs sturen iedereen weg. Het plein voor de kerk wordt afgezet. Mannen in pakken, de Italiaanse bomsquad, komen aangelopen. Er staat namelijk een niet geïdentificeerde rugzak bij de ingang. Dus die gaan we maar eens even opblazen!

Voor mij aan het hek, aagje staat natuurlijk vooraan wanneer er een relletje is, staat een Amerikaans echtpaar op leeftijd. Deze meneer beweert dat het zijn rugzak is en dat hij hem gewoonweg was vergeten. Met uiterste precisie gaan de bommensen de rugzak onschadelijk maken. Oppakken dus. Nadat de rugzak veilig is bevonden wordt het plein weer vrij gegeven. Het is nooit saai in Venetië!

Daarna slenteren we door Venetië en halen weer een pizzapunt. Nadat we de Rialtobrug hebben bewonderd stappen we weer op de boot richting San Marco plein en stappen we over op de boot naar Murano om een ijsje te eten.

Vanaf Murano naar het busstation om met de bus naar de camping terug te gaan. Klaas trakteert op pizza's. Lekker hoor!

Na Klaas uitgezwaaid te hebben beginnen we toch aan de dag van morgen te denken. De terugreis gaat dan beginnen. De rest van de foto's komen later wanneer ik weer goede wifi heb!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Idd wat een verhaal maken jullie weer mee. Echt heel leuk dat jullie met Klaas hebben afgesproken. Lieve groet Bert en Matthijna

Matthijna 2017-06-28 13:19:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.