Van Swaziland naar st. Lucia

Zuid-Afrika, st. Lucia

Na een lange nacht gemaakt te hebben in ons rieten hutje, een Afrikaans ontbijt te hebben gegeten en de koffers weer hebben gepakt, vertrekken we weer richting Zuid-Afrika. We hebben een lange rit voor de boeg waarbij we heel Swaziland doorkruisen naar de grens en dan richting de wetlands gaan. St. Lucia ligt aan de Indische oceaan dus de omgeving zal dan weer anders zijn dan tot nu toe.
Swaziland is erg mooi, jammer dat we er niet meer van hebben kunnen zien. Maar we gaan weer richting de grens. Al een belevenis op zich. Nu eerst weer naar de Swazilandse douane. We krijgen eerst een briefje met daarop ons kentekennummer. Daarmee gaan we naar de douane, daar vullen we eerst uitreisformulieren in, checken ze onze paspoorten, stempels erin, met het briefje naar het loket ernaast voor een andere stempel, weer in de auto, briefje afgeven en voila!!!! De eerste grenspost over. Nu staan we in een stukje niemandsland. Hoppa, naar de Zuid-Afrikaanse immigratiedienst.......formuliertje ingevuld met kenteken, paspoort laten stempelen, met papiertje weer naar een andere balie en nu weer de auto in naar de grenspost....papiertje afgeven bij douane en daar gaan we.....we zijn weer in Zuid-Afrika. Voordat we naar st. Lucia gaan maken we een uitstapje richting de wetlands. Een moerassig gebied waar voornamelijk nijlpaarden en krokodillen leven. Maar ook zebra's, giraffen, gazelles, buffels, wratenzwijnen enzovoort. Weer een mooie ervaring omdat de omgeving weer compleet anders is. Om half 4 gaan we richting st. Lucia waar we verblijven in de Lalapanzi guesthouse. Lesly, de eigenaresse, wacht ons al op. En er worden meteen spijkers met koppen geslagen. We krijgen een Nderlandstalige folder van st. Lucia en de eerste excursie wordt geboekt door Lesly. Op de dag dat we weer vertrekken, woensdag, gaan we eerst nog met een boottocht van twee uur mee om naar de nijlpaarden en krokodillen te kijken. Morgen gaan we de hele dag naar Hluweluwe, een park in de omgeving en naar Cape Vidal. Maar eerst laat Lesly ons het huis zien. Huis ja, want we zijn weer de enige in dit huis. We hebben een hele grote kamer met een groot balkon.
Nadat we alle spullen naar de kamer hebben gebracht gaan we naar het strand. Het ligt op een steenworp afstand van ons huis! Geweldig hoge golven...heerlijk die zeelucht. Maar de zon gaat al onder en als het donker is dan lopen de nijlpaarden hier over straat. Uitkijken dus. We halen wat te eten bij de supermarkt en we spoeden ons terug naar ons huisje. Eten op het balkon en voor het eerst sinds dagen weer internet zodat jullie weer mee kunnen genieten van onze reis! Morgen weer een verslag......Bye!!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

He Cripsy... wat gaaf allemaal!!!! GENIETEN..

Jess 2015-06-08 20:17:38

Komt goed!

Christelopavontuur 2015-06-08 21:29:26

Klinkt goed en mooie foto's!

Moniek 2015-06-08 21:38:56

Swaziland is backpackers paradise Moniek!

Christelopavontuur 2015-06-08 22:18:05

Wow, ik zit mee te genieten ;) achter de tablet. Mensen, al die herinneringen, al die mooie momenten, geniet ervan!

Marit 2015-06-09 12:29:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.