Las Vegas naar Ely

Verenigde Staten, Ely

Maandag 9 juni 2014

Om half 5 al klaar wakker. Dat is natuurlijk niet echt leuk op je vakantie. Maar goed, ik heb blijkbaar last van het tijdsverschil van 8 uur. Jacco is ook vroeg wakker dus om kwart over 8 staan we al bij de Walmart om onze campingspullen te verzamelen. Na 3,5 uur bezig te zijn geweest zijn we spullen rijker en geld armer. Met een auto vol vertrekken we weer terug naar ons appartementje waar we even uitpuffen. Het inmiddels alweer 42 graden. Het schijnt zelfs voor Las Vegas al veel te warm te zijn voor de tijd van het jaar. Hebben wij weer.....Dus maar even en dip in het zwembad..even afkoelen. Daarna is het zover. Jacco gaat gokken..via de One Mile shopping mall, omdat daar airco is, via verschillende casino's waar we de gokkasten uitproberen, naar Harra's. Daarvandaan gaat ons busje terug naar het appartement. En jullie raden het natuurlijk al...de enige Jackpot die wij zullen zien is een plaats die Jackpot heet. maar Jacco kan nog in de revanche, net voordat we terug naar huis gaan. We zitten dan in Hotel Stratosphere.

Terug in het appartement maken we in het kader van de bezuinigingen gebakken aardappeltjes met worstjes en een Ceasar salade klaar. Lekker hoor! En dan even rusten. De warmte sloopt je gewoon. Alleen werden we 2 uur later weer wakker. Te laat om weer naar de strip te gaan. Dan maar aan het eind van de trip. En nu weer lekker slapen.

Dinsdag 10 juni 2014

Deze dag begint met een zwart randje. Slecht bericht ontvangen uit Nederland. Het gaat niet goed met de man van mijn beste vriendin en het is op dit moment afwachten wanneer hij zijn laatste adem uitblaast. Dit is erg verdrietig wanneer je aan het andere eind van de wereld zit. Maar in gedachten bij iemand zijn is altijd nog beter dan helemaal niet.

Maar onze reis gaat verder. We zijn weer om 5 uur wakker en besluiten om na een uitgebreid ontbijt met gebakken spek en roerei uit te checken en op pad te gaan. Vandaag overnachten we voor het eerst op de KOA camping in Ely, Nevada. Maar voor we daar heen gaan maken we nog een klein uitstapje naar de Valley of Fire, ongeveer een uur rijden vanaf Las Vegas.

Aangekomen bij de Valley of Fire State Park betalen we de toegang bij de dienstdoende ranger en die drukt ons op het hart dat het niet verstandig is om een hike te gaan doen omdat de temperaturen extreem op gaan lopen tot omgerekend 42 graden. Op dat moment is het kwart over 9 en al vreselijk warm. Wij beginnen aan de route die we hebben gekregen en we rijden langs prachtige rode rotsen met veel grillige vormen. Ook zijn er rotsen met oude tekeningen. Daar moet je alleen heen lopen. Nou, dat hebben we geweten!!!! Het zweet liep in straaltjes van ons af. Veel te warm...niet meer doen dus. Maar het was echt de moeite waard. Foto's volgen later.

Dan via de Highway 93 richting Ely....4 uur rijden.....pffffff......in het begin ging het nog wel maar wat een vreselijk saaie en lange weg!!! Onderweg nog wel als verrassing Cathedral State Park tegen gekomen waar nog meer mooie rotsen te zien waren. Heel bijzonder dat dit soort plekken ineens ontstaan op een plaats waar je het niet verwacht.

Om half 6 komen we aan op de camping in Ely. Het weer is hier erg somber. Een complete tegenstelling met het weer in Las Vegas. We krijgen onze plek toegewezen en daar gaan we. Voor het eerst de tent opzetten. En....huub huub....barbatruc....daar staat de tent. Supersnel. Jacco blaast de luchtbedden op en k zet het gasstelletje in elkaar. Pannetjes erop en het restant met aardappeltjes en worstjes van de dag ervoor in de pannetjes....sla even mengen in de zak en hoppa!!! Om half 7 ook het eten al op. Op dit moment zitten we te internetten voor de tent. Hoe decadent is dat. Het lijkt wel een glamping :). Het is hier veel rustiger dan in Las Vegas, heerlijk gewoon. Zometeen even douchen en dan lekker slapen in mijn superdeluxe lekker warme slaapzak. Morgen vertrekken we richting Idaho, Twin Falls. Onze KOA camping zit daar in Jerome en we zullen daar twee nachten blijven. Tot later!!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.