Stropers........en dat in een wildpark!!!

Zuid-Afrika, Umhlanga rocks

Vandaag gaan we weer op pad richting Uhmlanga rocks. Maar voordat we dat gaan doen gaan we eerst mee met de boottrip de wetlands in op zoek naar krokodillen en nijlpaarden. Om 5 over 9 staan we bij de boot van Dennis, onze kapitein en gids. En op deze boot komen we ook de eerste Nederlanders tegen.

We vertrekken al om 10 over 9 in plaats van half 10. Iedereen is aan boord, dus waarom wachten. We varen weg over de rivier en Dennis laat ons bij de eerste inham al 2 nijlkrokodillen zien die daar in de zon liggen te chillen. En daar gaan we weer. Op zoek naar nijlpaarden. En ja hoor!!! aan de overkant zien we ze....We varen er naar toe en dan komt er een hoop gevloek van achter ons vandaan. Dennis slaat op tilt. Wat blijkt nou, we varen een stropersnet in, over bijna de hele breedte van de rivier! Dat wij erin varen is niet zo erg, maar alle beesten die hierin gevangen zouden kunnen zitten. Het schijnt dat stropers in de nacht, met gevaar voor eigen leven, in kleine houten bootjes de rivier op gaan om netten uit te zetten om vis te vangen. Deze verkopen ze dan weer op de zwarte markt. VERBODEN DUS! Het is gevaarlijk voor de nijlpaarden en krokodillen en de Bulshark die ook in deze rivier voorkomt. Dennis gaat bellen met de stroperspatrouille en ondertussen beginnen twee mannen samen met Dennis de netten binnen te halen en vissen te redden die nog in leven zijn. Op deze manier zien we wel veel verschillende vissen maar ik had ze toch liever in het water gezien. Maar ook dit hoort erbij. Dit is waar ze hier in de parken regelmatig mee te maken hebben. Stropers. Dit was het derde net in twee maanden en er waren die maand ook alweer 3 neushoorns gedood. Nadat de stroperspatrouille het van ons heeft overgenomen gaan wij verder naar de nijlpaarden. We zien verschillende groepen waarvan de grootse groep uit wel 45 nijlpaarden bestaat. Pumba staat hier aan het hoofd. Hij heet Pumba omdat de tanden langs zijn kop naar buiten groeien in plaats van in de bek. Mooi om te zien en als we iets te dicht bij komen dan beginnen ze allemaal te grommen. Afstand houden dus. Er worden meer mensen gedood door nijlpaarden dan door leeuwen. We zien ondertussen ook nog verschillende vogelsoorten en een snuitkrokodil. Net voor we aanleggen zien we de "Townies". Dit zijn twee nijlpaarden die in de avond door de straten van st. Lucia wandelen. Vandaar de naam Townies.

We leggen aan en wij gaan snel terug naar de guesthouse om onze koffers te pakken. We nemen afscheid en gaan op weg naar Uhmlanga rocks. Geen spannende weg, gewoon een tolweg richting Durban. Kwestie van doorrijden en snel aankomen. Wel zien we de zee al. Om half 4 komen we aan en worden de hekken opengedaan door Heather en Bob van The Honey Pot. We krijgen onze kamer toegewezen die wat kleiner is dan dat we gewend zijn maar wel goed en volledig ingericht. Zelfs borden, bestek en een magnetron.

Bob geeft aan dat het veilig is om te lopen naar de kust dus dat gaan we dan ook doen. Er is een promenade bij de vuurtoren langs de zee. Heerlijk die zeelucht. In de verte zien we Durban. Een hele grote stad. We gaan even lekker zitten en daarna even langs de apotheek. Jacco heeft last van zijn buik dus halen we even een wondermiddeltje. Daarna naar de Superspar voor wat kant en klaar maaltijden die we op de kamer opeten. Even relaxen. Morgen gaan we het Drakensgebergte in. Naar het plaatsje Underberg. Afgelopen nacht was het daar -6 graden. Aan de frisse kant dus. Maar goed, het is hier dan ook winter :)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.